Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER

Kendimi bildim bileli ve profesyonel gazetecilik yıllarım boyunca bazı hastalıkları nedeniyle ölümün kıyısında yaşam savaşı veren, dertlerinin dermanı olmasına rağmen ailelerinin maddi olanakları kısıtlı olduğu için bu dermana ulaşamayan ve göz göre göre aramızdan ayrılan, halk arasında melek olduklarına inanılan mini minnacık bebek ve çocuklar gördüm.

Sadece ebeveynlerinin sosyal güvencesi olmadığı için, anne, babası fakir olduğu için, kendi ülkelerinde ilaç ve tedavisi varsa bunlara ulaşamadıkları için, ülkesinde yoksa ve yurt dışında varsa, yine aynı nedenlerle bu imkanları getiremedikleri için, Devleti yönetenler bu sorunu çözmedikleri için, zengin hayırseverler gözlerini kapatıp hayırsız oldukları için, herkes gemisini yürüten kaptan olduğu için, bize dokunmayan yılan bin yaşatıldığı için bu masum çocuklar melek oldular ve olmaya devam ediyorlar.

Oysa onlar bu dünyaya melek olmak için gelmediler, anne babalar bebekleri melek olsun istemezler, çünkü onlar bebektirler, büyüyüp öğrenci olacaklar, üniversiteye gidecekler, öğretmen, doktor, mühendis olacaklar, anne, baba olacaklar ve nihayet onlar da nine, dede, olup torun torbaya karışacaklardır.

Fakirliğin gözü kör olacakken, bebeklerin melek olduğu hikayesi sadece ve sadece sorumluların kara vicdanlarını rahatlatma yalanından başka bir şey değildir.

Şimdi benim çevremde iki küçük masumun, anne, babalarının biricikleri, herkes gibi bu güzel dünyamızda yaşamayı hak eden ve tedavileri de mümkün olan çocuğumuzun melek olmaması için verilen mücadele var.

Benim de yönetim kurulunda bulunduğum Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin (DGYD) Başkanı, aynı zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Manisa İl Temsilcisi Hakan Özen'in moderatörlüğünde geçtiğimiz hafta skype üzerinden yapılan görüşmede 22 aylık SMA hastası Eliz Mira Mert için güzel yürekli insanlar bir araya geldi. 

Görüşmeye anne Yonca Mert, baba Serkan Mert, CHP 25 ve 26'ncı Dönem Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, DGYD yönetim kurulu üyeleri Osman Özbaş, Erdal Çil ve Erhan Çelik katılarak Eliz Mira'nın yaşama tutunması için seferberlik kampanyası başlattı.

Eliz Mira'nın henüz üç aylıkken hareketlerinden şüphelenip hastaneye götüren annesi Yonca Mert, kızının tedavisi ve sağlığına kavuşması için öğretmenlik mesleğini bırakmak zorunda kalmış.

Küçük Eliz'e dört aylık dönemler halinde gerekli olan ilacın verilmesine devam ediliyor, ancak bu ilaç SMA hastası çocukların hastalık sürecini bir süre durdurmak amacıyla kullanılıyor, yaşamda kalma güvencesi vermiyor, oysa Amerika'da bulunan bir ilaç direk gen tedavisi için üretilmiş ve sadece bir kez kullanılarak hayatta kalma şansını çok yüksek oranda arttırıyor.

Türkiye'de bu durumda olan bin 300 çocuk var, Amerika’daki gen tedavisine ulaştırılmak zorundalar, ilacın iki yaşın altındayken alınması gerekiyor, çünkü iki yaşın üstündeki çocuklara uygulanmıyor.

Bir diğer çocuğumuz Beyazıt, çok sevgili arkadaşım, dost insan Umut Cansızoğlu yakın çevresini ve sosyal medya imkanlarını kullanarak Beyazıt'ın melek olmaması için büyük çaba harcıyor.

Beyazıt'ın tedavisi için son iki kilosu kalmış ve sadece iki ay zamanı var, Devlet destekli bir kampanyası bulunuyor, fakat yavaş ilerliyormuş, burada hayırsever, yardımsever, vicdan sahibi herkesin küçük, büyük, az, çok katılım ve desteğine ihtiyaç var.

Ve bu ülkeyi yönetenlere seslenmek istiyorum;

Yeter artık, çare, derman yoksa anlarım, ama varsa bu dermanı sunmak boynumuzun borcudur.

Biz melek olmuş çocuklar istemiyoruz.

Biz çocuklarımız yaşasın istiyoruz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın