Emel Eva Tokuyan

Emel Eva Tokuyan

Mail: emeltokuyan@gmail.com

UYANIŞ

Bir anlığına durup sükûnetle düşünsek… Ne çok seçenek aynı anda üşüşüyor zihnimize “Beni seç, ben daha önemliyim” dercesine. Sağlık, kariyer, para, huzur, dünya barışı, adalet, mutluluk…?

Dileğinizin kapsama alanı ne kadar geniş olurdu? Kaç kişiyi içine alırdı? Neyi ne için isterdiniz? Gerçekleşmiş olduğunda, olacağını varsaydığınız şeyi ne kadar sağlardı? Biraz zaman geçtiğinde başka bir şeyi dilemiş olmayı ister miydik? Basit ve zor bir sorudur bu: Tek dilek ne isterdiniz?

Bugün bahar başlıyor. Nicedir usul usul hazırlanıyor toprak anne, yeni başlangıçlar ve tüm görkemli süsünü giyinmek için. Uzun, karanlık soğuk geçen kış boyunca içine kapandı, değerlendirdi neleri dönüştüreceğini, dinlendi, yenilendi. Havada duyuldu uyanışı ilkin, sonra suda gösterdi kendini ve şimdi toprak uyanıyor. Işığın ve tazelenmenin zamanı şimdi. Bahar başlıyor.

İnsan da doğanın bir parçası olarak aynı devirleri izliyor. İnsanın baharı ne zaman gelir? Bir söz duymuştum kimindi anımsamıyorum şimdi: “İnsan içinden yenilenmeyince, dışından eskir”  İçimizden yenilenmek için ihtişamla gelen baharın yeni başlangıçlara davet eden enerjisi güç verir. Miadını doldurmuş, düşünceler, duygular, eşyalar, insanlar, kalbimizin derinliklerinde, aklımızın kıvrımlarında kalıp bizi ağırlaştıran her ne varsa arınmak zamanı şimdi. Altın güneşin parlak ışığında baharın dönüştüren gücüyle yenilenmek için.

Baharın başlangıcında, sizlerin tek dilek hakkınızı neye ve ne için kullanmak istediğinizi bilemem. Ancak hepimiz için “İçimizden yenilenmeyi” diliyorum ben. Aşkla, umutla, adaletle güzellikler ekerek yürümeyi. Adımlarımızı ağırlaştıran yüklerden kurtulabilmeyi diliyorum. Kalbimizi tüm varlığa açarak kabullenebilmeyi, birliği diliyorum. İçimizden yenilendiğimiz bir bahar olsun!

UYANIŞ

Uykudaki Tohum uyanıyor

Kurumuş dallar,

Yatağında donmuş ırmak,

Karanlıktan çıkan GÜNEŞ,

Toprak uyanıyor

Sen ne zaman uyanacaksın?

Dalların hep bahar,

İçin hep IŞIK!

Emel Eva Tokuyan

Facebook Yorum

Yorum Yazın