Mustafa Pala

Mustafa Pala

Mail: pala.mustafa@gmail.com

YEREL YÖNETİMLER

Aralık ayı sona ermeden, sanırım tüm adaylar belirlenmiş ve çoğu da sahaya inmiş olurlar. Gönlüm, adaylar çalışmalar sırasında karşılaştıklarında selamlaşmalılar hatta el sıkışıp birbirlerine başarılar dilesinler istiyor.. Birbirlerinin projelerini karalama yerine, kendi projelerini anlatsınlar istiyor.. “Onun yumurtası bayat” demesinler. “Benim yumurtalarım taze ve çift sarılı” desinler istiyor. İsteğimin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Aslında, söylenenlerin büyük bölümü söyleyiş biçimi farklı olsa da özde çok farklı şeyler değiller. Seçmen söylenenin yanında, söyleyene de bakıyor. İnandırıcılık ve kadro çok önemli.


Ben bir yurttaş olarak bir adaydan neleri duymak isterim:

Demokratikleşmeyi, modernleşmeyi, insan onuruna saygıyı, eşitliği temel alan çağdaş bir belediye olacağız demelerini isterim.
Hizmetleri en hızlı, ekonomik, etkin, verimli, zamanında ve yeterli bicimde üreterek sunabilecek kurumsal yapılaşmayı sağlayacağız demelerini isterim.
Ben beni aday gösteren partinin değil, tüm yurttaşların başkanı olacağım demelerini yakalarından parti rozetini çıkaracaklarını söylemelerini isterim.

Etkin bir stratejik planlama ile gelecekte karşılaşacak sorunlara ve gereksinmelere hazırlıklı olacak, bu amaçla kendimizi sürekli yenileyip geliştireceğiz, Bilgi ve iletişim teknolojilerinden en geniş şekilde yararlanan mekanizmalar oluşturacağız, demelerini isterim.

Belediyede, katılımcı, çoğulcu, etkin, demokratik, hesap veren, şeffaf, bilgi edinme hakkına saygılı, çağdaş bir yönetim anlayışı etkin olsun isterim. Yüksekokul ve üniversite öğrencilerine, huzurlu, çağdaş yurt ve barınma olanakları sunulmasını isterim.Kadınların toplumsal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlayıcı, statülerini artırıcı ve kadın erkek eşitliğini güçlendirici projelerin gerçekleştirileceğini duymak isterim.  Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılarak korunmasını, müzelerin geliştirilmesini, halkın kullanımına acık kütüphanelerin yaygınlaştırılmasını isterim.

 

Turizmin desteklenmesini isterim. Belediyenin girişimcilere destek vermesini isterim. Kültürel etkinlikler, herkese spor yapma ve dinlenme alanı olanaklarının sağlanmasını isterim. Tüketici haklarına, kentli olma hakkına, çevre hakkına, gıda sağlığına duyarlılık gösterilmesini; Güvenli trafik altyapısı ve huzurlu ulaşım olanakları, toplu taşıma hizmetleri ile engellilere ve yayalara öncelik anlayışı ile kentte huzurlu ve kaliteli yaşam ortamının yaratılmasını isterim.

 

Kadınlara ve gençlere beceri kazandıracak atölyeleri, Kadın Sığınma Evleri, Bakıma Muhtaçlar ve Yaşlılar Evlerini, Gençlik ve Kültür Merkezlerini, Halk Sağlığı Merkezlerini, Acık ve kapalı Spor sahalarını yaşama geçirmeyi yüklenen Adaylar görmek isterim.

Belediye meclisimizin, halk adına karar alıp politika üreten, denetim görevi yapan ve halkın eğilimleriyle isteklerini yansıtan bir kurum olarak çalışmasının sağlanacağını duymak isterim.  
Belediye meclislerinin yanında, meslek odalarının, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, her düzeydeki eğitim kurumlarının ve toplumsal amaçlı kuruluşların temsilcilerinden oluşan
Belediye Danışma Meclisleri olsun, Kent Konseyi etkin biçimde çalıştırılsın isterim

Söylemedi demeyin bu köşe yazısında özetlenenler, bir bilemedin iki A4 sayfasında anlatılabilir. Bence daha fazlasına gerek de yok. Tüm adaylara başarılar diliyorum.

Facebook Yorum

Yorum Yazın