Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

YENİ OLUŞUMLAR VE DOSTLAR

Kısa süre önce var oldukları ana partilerin yanlış yollara girdiğini ifade ederek kendi partilerini kuran veya kendi hareketini başlatan oluşumlar hızlı adımlarla yol alıyor.

Geçtiğimiz hafta içinde, Ali Babacan tarafından kısa süre önce kurulmasına karşın teşkilatlanma süreci hızla devam eden DEVA Partisi'nin Manisa sürecini gözlemledim.

Manisa İl ve beş ilçesinin yönetimi akedemisyenlikten siyasete katılan Süreyya Sakınç'ın İl Başkanlığında  oluştu ve Anemon Otel'de düzenlenen tanıtım töreninde çiçeği burnunda yöneticilere mazbataları teslim edildi.

Manisa'nın önemli sivil toplum kuruluşlarından Ege Demokratlar Federasyonu Genel Başkanı CansınTunçdirek'in DEVA Partisi İl Yönetim Kurulu'nun etkin isimleri arasında yer almasına çok sevindim, çünkü sivil toplumdan gelen deneyimleri ve enerjisiyle siyasette çok daha başarılı çalışmalar ortaya koyacaktır, kendisini yeni görevi nedeniyle buradan bir kez daha kutluyorum, başarıların, hizmetin daim olsun güzel yürekli arkadaşım.

DEVA Partisi Genel Merkezi Teşkilat Başkanı Nihat Ergün, Afyon, Denizli ve Aydın çalışmasının ardından akşam saatlerinde geldiği Manisa'da bir konuşma yaparak Türkiye'nin dertlerinin devasının güvenilir kadrolar olduğunu söyledi. 

AKP'nin eski bakanlarından olan Ergün, "Cumhuriyetimizin 100 yılı bizim tarihimizdir, başarılarımızı büyütüp hatlarımızdan ders çıkarmalıyız. Mevcut siyaset büyüyen sorunlara çözüm bulamıyor, bu şartlarda yeni parti oluşumları kaçınılmazdır, bir çıkış yolu aranıyor ve tek bir çıkış yolu var, o da demokrasinin, hukukun, ekonominin yeniden tesis edilmesidir" dedi.

Ergün, hukukun ve adaletin tam olarak işlediği, vatandaşların korkmadan düşüncelerini açıkladığı bir Türkiye'de liyakate sahip kadrolar kurarak hizmet etme düşüncesinde olduklarını, yönetimlerde siyasi yelpazenin her kesiminden ve hiç siyaset yapmamış yeni yüzlerin bulunduğunu, genç ve kadın kotalarımıza azami özen gösterdiklerini de söyledi.

Hafta sonu ise Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin teşkilatlanma sürecini tamamlayan Manisa İl Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kongresi'ne katıldım.

Kongrede Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da vardı, Özdağ'ı Manisalılar AKP 24, 25, 26'ncı dönem milletvekili olarak çok yakından tanıyor.

Bir gün önce çok yakın dostu, benim de aynı dernek yönetiminde birlikte görev yaptığım, sevilen işinsanı Ali Bankoğlu'nun oğlunun nikah töreninde beraberdik, Özdağ nikah şahitliği yaparken ben de gazetecilik görevimi icra ettim, genç çifti ve gururlu ailelerini buradan bir kez daha kutluyorum, bir ömür boyu mutlu, mesut yaşasınlar.

Tecrübeli siyasetçi Selçuk Özdağ kongrede güzel bir konuşma yaptı, şunları söyledi:

"Ben idamla yargılandım, Anadolu'nun çocuklarını belli idealler uğruna karşı karşıya getirdiler, bu ülkede hiç bir zaman gençler iktidar olmadı, gençlerin omuzlarına basarak yükselen ihtiras sahipleri hep iktidar oldu, keşke gençlerimiz o dönemleri, acıları yaşamasaydı, şimdi demokrasiyi rafa kaldırdılar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından referanduma gittiler, ortak aklı ortadan kaldırdılar, şimdi tek adam var, ama Türkiye tek adamdan büyüktür, Türkiye'yi tek adam, tek parti devleti yapmayacağız, cemaatler, tarikatlar devleti yapmayacağız, iktidar yeni çözümler üretemiyor, yeni çözümlerle geleceğiz, iktidara yürüyoruz".

Bu vesileyle Gelecek Partisi Zonguldak kurucu yönetimde yeralan çocukluk, okul ve mahalle arkadaşım, dost canlısı, çok seven, çok sevilen, işinsanı, güzel insan Harun Yılmaz kardeşimin de başarılarının devamını dilerim.

CHP’nin son Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi de her görüşten yurttaş ilgiyle takip ediyor; İnce ‘Memleket’ adını verdiği hareketi  4 Eylül’de Sivas’tan başlatmıştı.

Muharrem İnce'nin merakla beklendiği illerden biri de Manisa, çünkü; İnce'nin Manisa ayağında daha önce yakaladığı performansı gösterip gösteremeyeceği merak ediliyor.

İnce CHP'de daha önce yaşanan olağanüstü kurultay talebi sırasında İl Başkanı Semih Balaban ve tüm delegelerin tam desteğini almıştı. 

Ayrıca başta yakın arkadaşı eski milletvekili Mazlum Nurlu gibi parti içinde etkili isimlerin de desteğini gören İnce'nin yeni parti sürecinde kimlerle hareket edeceği merak edilenler arasında.

Bu oluşumların  Zonguldak'ta ki çalışmaları ne durumda bilmiyorum, ama Manisa'da bire bir takip ettiğim son durumları ülke geneli için bir örneklem olacaktır.

Gerçek olan şu ki Türkiye'nin kanı kurudu, taze kanlara ihtiyaç var.

Diğer yanda Zonguldaklı tecrübeli ve emektar gazeteci, meslektaşım, hemşerim, dost insan Ahmet Öztürk Manisa'ya yerleşmek üzere geliyor.

Demokrat Gazeteci ve Yazarlar Derneği olarak Öztürk'ü karşılayacağız. 

Yeni hayatı şimdiden hayırlı olsun.

Facebook Yorum

Yorum Yazın