Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

WELCOME TO TURIYE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin illere göre yabancı nüfus haritasını açıkladı, buna göre Türkiye’de oturma izni veya çalışma izni alan 919 bin 61 yabancı uyruklu bulunuyor.

TÜİK’in rakamlarına göre adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde oturma izni alan veya çalışma izni alanların 450 bin 443’ü erkek, 468 bin 618’i kadın.

Son dönemde bu rakama geçici koruma altındaki Suriyeliler de eklendi, Mülteciler Derneği ülkemizde bulunan Suriyelilerin 3 milyon 571 bin 175 kişi olduğunu bildirdi.

Suriyelilerin 1 milyon 652 bin 377’sini 0-18 yaş arası çocuklar, 851 bin 822’sini yetişkin kadınlar, 1 milyon 66 bin 976’sını ise yetişkin erkekler oluşturuyor.

Türkiye ayrıca 365 binden fazla diğer uyruklardan kişiye de ev sahipliği yapıyor.

Toplarsak 4 milyon 855 bin 236 kişi ülkemizde ekmeğimizi bölüşüyor.

Caddede yürürken karşımza çıkan her 20 kişiden biri yabancı.

Bu yabancıların yüzde 90’ı Arap kökenli insanlar.

Yani dünyada en hızlı üreyen ırk.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) 2018 yılında yayınladığı ‘Türkiye’deki Suriyeliler’ isimli raporda, Türkiye’de doğan Suriyeli bebekler hakkında bilgiler bulunuyor.

Buna göre Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye giriş yapmaya başladığı 2011 yılından 2017’ye kadar geçen sürede 276 bin 158 doğum gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Ayrıca tüm veriler Suriyelilerin doğum oranının Türklerden 3 kat daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Başka bir ülkede olmalarına rağmen üremekten geri durmayan ve bunda hiç bir sakınca görmeyen Suriyelilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir panelde öğrencilerin sorularını cevaplamış, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verileceğini ifade etmişti.

Erdoğan daha sonra da bu açıklamasını tekrarladı ve "110 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik, diğerleri için de vatandaşlık sürecini artırma konumundayız” dedi.

Nedenini de Suriyelilerin kaçak köçek yaşamasını engellemek, her hangi bir kurumda, kuruluşta rahatlıkla iş bulmaları ve çalışmaları olarak açıkladı.

Ama Suriyeliler Türkiye’de kaçak köçek yaşamıyor ki!

Tamamen Devlet koruması ve kontrolü altındalar.

İşsizliğe gelince, Türkiye'de işsizlik oranı Temmuz’da geçen yılın aynı ayına göre 3,1 puan artarak yüzde 13,9'a yükseldi.

Bu dönemde işsiz sayısı 1 milyon 65 bin kişilik artışla 4 milyon 596 bin 167 kişi olarak hesaplandı.

Bu tamamen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanıyor.

Şimdi bakın;

Ülkemizde 4 milyon 855 bin 236 kişi dışarıdan gelip bizimle yaşıyor ve ekmeğimizi yiyor.

Ülkemizde 4 milyon 596 bin 167 kişi iş bulamıyor ve evine ekmek getiremiyor.

Eğer bu ülkede yaşamanın bedeli buysa!

Hoşçakal güzel ülkem.

Welcome to Turiye.

 

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın