Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

TÜRKİYE LAİKTİR, LAİK KALACAK

Can çıkmayınca huy çıkmaz derler ya, çok doğru; bu söz bütün insanlar için ortak bir durumu ifade ediyor, insan kişiliğinin oluşumu sırasında ortaya çıktığını, ölünceye kadar devam ettiğini, değişmesinin de hemen hemen imkansız olduğunu anlatıyor.

 

7 Aralık 2020 tarihli 'Babacan Aynı Babacan' adlı köşe yazımdan bir süre sonra bu başlığın ve içeriğinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük.

 

Ortaya öyle bir laf attı ki, alternatifi olduğunu söylediği bütün rakipleri bu lafı alıp eyleme dönüştürmek için kolları sıvadı, yani Babacan aynı Babacan olduğunu eski çalışma arkadaşlarına su taşıyarak kanıtladı.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın “Zemin ve şartlar daha uygun olduğunda Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabilir” açıklaması Türkiye'nin ve hatta dünyanın gündemine oturdu, bir çok kesimin tepkisini çekse de niyeti olanları heyecanlandırdı.

 

Şimdi; ön açan, üzerine atlayan, boşa tartışan, bir sonuç uman, hayal kuran, kendini ve toplumu ateşe atmak isteyenlere bir kez de ben, bu sayfadan yazıyorum, Ali Babacan sen de oku:

 

Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

 

Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

 

Madde 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

 

Madde 4: Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

 

Şimdi sormak isterim Ali Babacan, sen hangi zemin ve şartların uygunluğunu ifade edip de Anayasa'nın ilk dört maddesini konuşacaksın?

 

Eğer biraz aklın varsa sadece dört kelimeden oluşan dördüncü madde hiç bir koşulda bu durumu konuşamayacağını anlatıyor zaten, kusura bakma da cahil misin sen?

 

Bak bu dört maddede Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, hukuk, ay yıldızlı al bayrak, İstiklal Marşı, Türkiye, Türkçe, Başkent Ankara gibi kelimeler var, anaokulundan başlayarak tüm öğrencilik yılları boyunca tane tane anlatıyorlar, sen de dinlemişsindir anlatılanları, okumuş, adam olmuşsun ya, bir de bu Anayasa'nın nimetlerinden en çok da sen yararlanmışsın.

 

Bilir misin? Şer; bir çok din ve kültürde tanımlanan, kötü davranış, düşünce, bencillik ve fenalıklardır, evrende hüküm süren kötü bir güç olarak tanımlanır ve şeytan, ahriman gibi varlıklarda vücut bulur.

 

Şer'den uzak durmak en iyisidir.

 

Yeninin yerine eski konmaz.

 

Eski Babacan olma.

 

Aynı Babacan olma.

 

Huyun çıksın.

 

Can ol.

Facebook Yorum

Yorum Yazın