Mustafa Pala

Mustafa Pala

Mail: pala.mustafa@gmail.com

Paylaşmak güzeldir

            Birlikte üretip, hakça payalaşmayı bilen ve bunu yaşam biçimine dönüştüren insanların çoğunlukta olduğu toplumda, işbirliği ve dayanışma olur. "Gemisini kurtaran kaptan" diyenlerin sayısı azalar. Birlikte çalışacağız, birlikte üretmenin, eser ortaya koymanın keyfini birlikte çıkaracağız.

           Şantiyeleri sevişimin nedeni birlikte üretmeyi sevişimden diye düşünüyorum. Şantiye çok olunca, insanın büroda oturma isteği azalıyor. Hergün defalarca gitmekten her noktasını gezmekten ve yapılan her işi gözlemekten bıkmadığım üç şantiyeliz var. Bir şanteyede işler tamamlanırken yeni şantiyeler kuruyoruz üretimi sürdürmek için. Şantiyelerimizin birisi  216 daire, çarşı, lokanta, spor salonu, yüzme havuzu, iç bahçe ve kapalı otoparktan oluşan Manisa'nın en büyük konut binası Lale Kule. Diğeri, tamamlanmak üzere olan 99 konuttan oluşan  Ender Konutları. Ve bir diğeri de, Ülkemizin ilk Zaman Geçidi Müzesi durumundaki Obasya Projemiz. Yoruluyorum ancak bu keyifli bir yorgunluk. Akşam eve yorgun argın dönüp, yatağa uzandığımda Obasya'da yapılmakta olan çadırlar ne gözlerimin önünden gidiyor ne de aklımdan çıkıyor. Obasya ile yatıp Obasya ile kalkar oldum. Yakında adıma Obasya Mustafa koyacaklar diye korkmuyor değilim.

          Obasya'yı adım adım geziyoruz Arkeolog dostum Altan Türe, yüklenicilerimiz Serdar Barış ve Ömre Yılmaz'la. Yapılan her işin başında durup, yönlendirmeler yapıyoruz. Çitlenbik ve meşe ağaçlarının altında Obasya'nın geleceğini konuşmak ve yeni projeler üretmek çok keyifli oluyor.  Hergün, ayakkabılarımız tozlanmış ve biraz da terlemiş olarak dönüyoruz Manisa'ya. Obasya'da inşaat tamamlandığında, Manisa çok güzel bir Zaman Geçidi Müzesine kavuşmuş olacak.  Zaman Geçidi Müzesi Projemizin, başta, Manisa Valimiz, Büyükşehir ve Yunusemre Belediyelerimiz olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşların desteğini almış olması, bize moral veriyor. Verilen destek  çalışmalarımızın en büyük itici gücü oluyor.  Projeyi kısaltılmış adı TKDK olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Zafer Kalkınma Ajansı da destekliyor.  

         Zaman Geçidi Müzesi Projemizi, Sosyal Sorumluluk Projesi gibi görüp, destekleyen özel sektör kuruluşları da olursa, hem destek verenlerin adları anılacak hem de Manisa'mız çok güzel, sadece kentimizde ve ülkemizde değil, Dünya'da örneği olmayan bir projeyle kavuşmuş olacaktır. Manisalılar olarak, Obasya Projesine bizim projemiz diyebileceğiz.  Obasya Projemizi desteklemek isteyen firmalar, bunu şirketlerini kooperatifimize ortak ederek yapabilirler. Firmalarımız Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifine ortak olduklarında, hem güzel bir tesisin tamamlanmasına katkıda bulunmuş olacaklar hemde yapılan tesislerden öncelikli olarak yararlanabilecekler.

        Obasya Projemiz 2014 yılı içinde tamamlanacak. Obasya Projemizin uygulanacağı alana, 16 Türk Develetinin kurucularının ve Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük önder Atatürk'ün büstlerinin bulunduğu bir tören alanı yapacağız. Tören Alanının yapımını Manisa'daki firmalarımızın birisinin ya da birkaçının desteği ile yapabilir ve Obasya Projesinin sahiplerini çoğaltabilirsek, benimsenmesi ve sürdürülebilirliği daha da kolaylaşacaktır.

        Değerli Manisalılar, gelin Obasya Projesini birlikte gerçekleştirelim. Obasya Projesi Manisalıların  dayanışmasıyla ortaya çıkan bir eser olsun. Gelin, elele verelim, birlikte işgörme alışkanlığıını Manisa'da yaygınlaştırıp yaşayan bir geleneğe dönüştürelim. Kentimizin ve ülkemizin dayanışmaya barışa ve kardeşliğe çok ihtiyacının olduğunu görerek örnek bir dayanışma sergileyelim...


Facebook Yorum

Yorum Yazın