Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

MEN DAKKA DUKKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısına gelir ve bir konuşma yapar, men dakka dukka ifadesini kullanır.

Dünyaya seslendiği konuşmasında FETÖ davalarına değinir ve “men dakka dukka” der.

Erdoğan daha önce Esad için de “Men dakka dukka” demişti.

Bir Arap atasözüdür; ‘Eden bulur’ anlamı taşır.

Yani, başkasının kapısını kötü niyetle çalanın, aynı şekilde kapısı da çalınacaktır.

HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının ardından "İstanbul ve Ankara'ya da kayyum atanacak" iddiaları ortaya atıldı.

Peki İstanbul ve Ankara'ya da kayyum atanacak mı?

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne 31 Mart'ta seçilen belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmış ve yerlerine Valiler kayyum olarak atanmıştı.

Kayyum ataması sonrası CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Tekin, kayyum atamalarının Ankara ve İstanbul için altyapı olarak hazırlandığı haberlerinin kulağına geldiğini söyledi.

Sosyal medyada konuşulan "Kayyum sırası İstanbul ve Ankara'ya geliyor" yorumlarını duyduklarını belirten Tekin, katıldığı bir TV programında da aynı ifadelere yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da kabine toplantısından sonra basın mensuplarıyla bir araya gelerek İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atanıp atanmayacağı konusunda açıklamada bulundu.

Kalın, "İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem yok" dedi, açıklaması aynen şöyle;

“Terör örgütüne destek, yardım ve yatakçılık yapmak gibi suç kapsamına giren bir eylem içinde olmayan hiçbir belediye başkanıyla ilgili böyle bir tasarruf söz konusu değil. İstanbul ve Ankara için böyle bir şey söz konusu olmadığına göre bir durum yok”.

Bir de Gazete Duvar’ın yazarı Murat Yetkin’in konuyla ilgili yazısından bir alıntı yapayım;

“Şimdi sırada ne var? Sırada Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, İzmir’de Tunç Soyer ve CHP’nin aldığı büyükşehir belediye başkanlarını da ‘Terörle bağlantılı’, ya da bulunacak başka gerekçelerle görevden almak, yerlerine Erdoğan’ın atadığı valileri getirmek mi var? Bütün siyasi programını, lafa gelince ‘Atanmışların, seçilmişlerden üstün olmaması’ üzerine kurmuş bir siyasi hareket için, koltuğunu sağlam tutmak adına ne kadar acı, ibret verici ve bindiği dalı kesici adımlar bunlar?”

Ancak çok daha öncesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ortağı MHP Lideri Bahçeli Millet İttifakı’nı oluşturan partiler için çok net bir şekilde terör örgütüyle kol kola olduklarını söylüyor, “İllet” ve “Zillet” gibi tanımlamalar kullanıyordu.

Men dakka dukka ifadesini fazlaca telafuz eden, CHP’yi terör örgütüne destek veren bir partiyle işbirliği yapmakla suçlayan, tereddütler ortadan kalksın diye İstanbul seçimini tekrarlatan, hukuki karar olmadan, ancak şartlar oluştuğu için kayyum atayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara’ya, hatta İzmir’e kayyum atanmasını gerekli görüyor mu?

Bekleyip göreceğiz!

Facebook Yorum

Yorum Yazın