Mustafa Pala

Mustafa Pala

Mail: pala.mustafa@gmail.com

MAYA PARK

Sanırım, 2000 yılının Ocak ayıydı, yerel bir gazetede bir köşe yazısı yazmıştım, Maya Park için. Hani şu Güzelyurt Mahallesinde, İngolstadt Bulvarı ile 19 Mayıs Bulvarlarının kesişme noktasında, Statü Plus'ın tam karşısında, Kent Parka yakın güzel bir bölgede  harabe yeri gibi duran Maya Park için büyük umutlarla yazmıştım köşe yazısını. Şimdi Maya Parkın yanından her geçişimde, yüreğim sızlıyor. Böyle güzel bir alan nasıl böyle bırakılır diye üzülüyorum. Şimdi 2000 yılının ocağında yazdığım yazıyı noktasına virgülüne dokunmadan aktaracağım ve sonuna bir paragraf ekleyeceğim. Dileğim o bölgenin rahatsız edici görünümden kurtarılmasıdır.

Her şey hızla değişiyor. Değişmeyen tek şey değiştiğimiz. Bazen gerisinde, bazen içindeyiz değişimin. Değişimi ya etkiliyoruz ya da değişimden etkileniyoruz. Gelişmiş ülkeler, gelişmiş topluluklar ve gelişmiş beyinler değişimin önünde oluyorlar genellikle. Değişimi kendi çıkarlarına yönlendiriyorlar. Değişim bazen hızlanıp bazen yavaşlıyor. Manisa’da değişiyor. Manisalılar da.

Değişen Manisa’da bakkal dükkanları kapılarını kapatıyorlar ardı ardına. Sayıları giderek azalıyor. Kapanan çok sayıda bakkal  dükkanının yerini  az sayıda ancak her türlü ihtiyacımızı karşılayabildiğimiz  kimilerinin süper, kimilerinin hiper dediği büyük marketler açılıyor.  Manisa’da da bu değişimi izliyoruz.

Şimdi, Manisa’da MAYA PARK tartışma gündeminde. MAYA PARK  Manisa Alışveriş ve Yaşam Parkı’nın kısaltılmış şekli. Eski bir uygarlığı Mayaları da çağrıştırıyor. Hazırlanan projenin adı ATLANTİS PROJESİ. Projeyi  Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Mustafa TANYELİ ve arkadaşları hazırlıyorlar. Hazırlanan proje nedeniyle Sayın TANYELİ  arada bir Manisa’ya geliyor. Manisa’da kendisiyle projeyi tartışma olanağı buluyoruz. Projenin yapılabilirliği konusunda umutlu konuşuyor. Benzer bir çok proje çalışması yaptığından  deneyimli ve birikimli olduğu görülüyor. Birde kararlılık eklenince, insanın projenin gerçekleşeceğine ilişkin umutları daha da artıyor. (Ancak şimdi umutlarımızın boşa gittiğini görüyorum)

Evet, Manisa’da  MAYA PARK doğuyor.  Kısaltılmış adı Yeni Manisa Toplu İşyeri Yapı Kooperatifleri Birliği olan İŞKOBİRLİK Maya Park’ın oluşumuna öncülük ediyor.(...) Dileriz  bu maya tutar, MAYA PARK kurulur. Maya Park sadece İŞKOBİRLK ortakları için değil, sadece Yeni Manisa için değil hatta sadece Manisa için değil tüm Ege Bölgesi için büyük bir kazanım olur. Manisa böyle büyük projelerle  adını duyuracak, böyle büyük projelerle daha hızlı biçimde kentleşecektir. (Keşke Maya Park gerçekleşebilseydi. Ve keşke ben İşkobirlik Başkanlığından ayrılmasaydım.)

Evet işte böyle 2000 yılında yani 15 yıl önce bunları yazmışım. 15 yılda büyük gelişmeler büyük değişimler olmuş ama Maya Park olduğu gibi yerinde saymış. "Maya Park ne oldu?" diye soranlar oluyor arada bir. Merak edenler sorularının yanıtlarını bu yazı içinde bulabilirler diye düşünüyorum. Yaşanılan soruna çözüm bulunur elbet. Yeter ki, sorunu çözmek isteyelim ve bir araya gelelim. Tüm tarafları mutlu edecek bir sonuca varabiliriz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.  Zaten işimiz de bu: yaşanılan sorunlara çözüm ve proje üretmek. İçinde ve başında olduğum hiç bir proje yarım kalmadı.  Daha da gecikmeyelim ne olur. Bir araya gelelim ve yeni bir çözüm üretelim. Gelecek kuşaklar bizi yarım kalmış, harabeye dönüşmüş yapılarla değil, tamamlanmış projelerle ansınlar...

Facebook Yorum

Yorum Yazın