Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

MASKE SİZSİNİZ

Maske sizsiniz, çünkü onsuz bir var, bir yoksunuz, akşam yatıp ertesi gün uyanmak, kaldığınız yerden hayatınıza devam etmek istiyorsanız onu seve seve takacaksınız.

 

Maske sizsiniz, hep burnunuzda olacak, onsuz bir ânınız bile olmayacak, bir organınız gibi, kalbiniz, böbreğiniz gibi, hep takacaksınız, hem de hiç çıkartmamacasına takacaksınız.

 

Maske sizsiniz, o varsa yaşıyorsunuz, o yoksa ölüyorsunuz, pisipisine, aptalca, kör bir inat uğruna ölüyorsunuz, yok oluyorsunuz, anlayın artık; yani maske sizsiniz.

 

Eğer maske kullanmıyorsanız o zaman sadece maskesiz değil, üstüne bir de seri katilsinizdir, kendi canınıza değer vermediğiniz gibi başkalarının canına da kast ediyorsunuzdur.

 

Evet, maske takmak oksijenle bağımızı kestiği için vücudumuza rahatsızlık verebilir, bir çok sağlık sorunu yaşamamıza neden olabilir, normal koşullarda asla maske takılmaması gerekir.

 

Ancak son bir yıldır normal zamanlar yaşamıyoruz, tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül bir virüsle burun burunayız, olağanüstü hal durumundayız, anormal şartlar altındayız ve buna yeni normal deniyor.

 

Yeni normal gerçekte psikolojik bir tanımlama gibi duruyor, toplumun morali bozulmasın diye uydurulmuş iki kelime sanki.

 

Gerçek ise yaşanılan sürecin anormal olduğudur, bugüne kadar alışık olduğumuz dengenin bir grup insanın hataları ve hırsları nedeniyle bozulması ve anormal bir hale getirilmiş olması.

 

Bu anormal duruma neden olan insanlar gerçek katiller oldukları halde, bugün bunu tartışacak durumda değiliz, öncelikle yapmamız gereken şu ölümcül ortamda birbirimizi öldürmemek, katilden kaçarken katil olmamak.

 

Bunun için üç önemli tedbiri almamız gerekiyor; 'Maske, Mesafe, Hijyen'.

 

Çok basit, çok sıradan bu üç uygulamayı davranışa dönüştürdüğümüzde hem kendimizin, hem de sevdiklerimizin canını kurtaracağız.

 

Öncelikle hastalarımızı, yaşlılarımızı, sonra dikkatsizleri ve hata yapanları, nihayetinde hepimizi öldürmek istiyorlar, bu bir savaş, ölüm kalım savaşı.

 

Sabırlı, dikkatli, tedbirli olan hayatta kalacak, diğerleri birbirini öldürecek, tek bir şansımız var; maskemiz.

 

Ya maske sizsiniz, ya da maskesizsiniz.

 

Maske sizseniz kahramansınız.

 

Maskesizseniz katilsiniz.

 

Biz maske olmak zorundayız.

 

Kahraman olmak zorundayız.

 

Ki, günü gelince gerçek katillerle savaşabilelim.

Facebook Yorum

Yorum Yazın