Mustafa Pala

Mustafa Pala

Mail: pala.mustafa@gmail.com

Manisa`nın bir Bakanı olacak mı?

Gönlümüz olsun ister. Olduğunu görürsek Manisa'yı seven Manisalılar olarak bizde seviniriz.
 
Geriye doğru baktığımda, Manisalı Bakanlar deyince aklıma Sayın Bülent Arınç ve Sayın Rıza Akçalı geliyor. Sayın Rıza Akçalı'yı bakanlık yaptığı dönemde her işimiz düşütüğünde aradım. İşlerimin hiç birisi kişisel işim değildi. Tümü Manisa'mızla ilgiliydi. Sayın Akçalı'yı  her arayışımda görüşme imkanı bulduğum için, bir Manisalı olarak çok sevinir ve keşke tüm bakanlarımız böyle olsa diyerek bunu yakın çevremle de paylaşırdım. Sayın Bülent Arınç'ın da bakanlık yaptığı dönemlerde, Manisa ile yakından ilgilendiğini biliyoruz.

İçinde bulunduğumuz dönemde, kabinede Manisa'dan bir bakanın olması kuvvetle muhtemel. Sayın Selçuk Özdağ Manisa'nın yeni bakanı olabilir. Özdağ'ın gönlünden geçenin Gençlik ve Spor Bakanlığı olduğunu, bu bakanlıkta başarılı olacağını ülkeye ve kentimize yararlı hizmetlerinin olacağını  düşünüyorum. Böyle düşünmemin nedeni, Sayın Özdağ'ın özgeçmişi, kararlılığı ve AK Parti içindeki hızlı yükselişidir.  

7 Ağustos 1958 tarihinde  Ankara, Keskin İlçesi, Konur köyü'nde doğan Selçuk Özdağ,  Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisi mezunu. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisans, 2003 yılında da doktora eğitimini tamamlamış. Ülkücü gelenekten gelen ve gençlik liderliği yapan Özdağ  sırasıyla, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu Genel Sekreterliği, Keçiören Vakıf Müdürlüğü, Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmış ve farklı üniversitelerde Öğretim Görevlisi olarak hizmette bulunmuş. Son görev yaptığı üniversite Muğla Üniversitesi oldu. Üniversitelerde görev yüklenen Özdağ'ın, birçok sosyal çalışmanın içinde olduğunu da biliyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Sayın  Selçuk Özdağ biri mimar, biri lise öğrencisi iki kız çocuğu babasıdır.

Özdağ'ın özgeçmişine baktığımızda, Gençlik ve Spor Bakanlığının iyi bir seçim olacağı açıkça görülüyor. Bizim gördüğümüzü Sayın Ahmet Davutoğlu`da görecektir mutlaka.  

Dileğimiz gerçekleşir ve  Sayın Özdağ Gençlik ve Bakanı olur inşallah. Dileğimiz gerçekleşirse, hem Manisa'mız hem de ülkemiz sporda atağa kalkar.

Kentimizin ihtiyaçlarını iletmek için kapısını çalacağımız bir bakanın olması ne güzel olur değil mi?

Sayın Özdağ'ın halkla iyi iletişim kurduğunu, başlattığı ilişkileri sürdürdüğünü bildiğimiz için, bakanlığının ülkeye ve kentimize yararlar sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz.

Şimdi Manisalılara düşen bir görev var, yapacakları girişimin etkili olacağını düşünüyorlarsa, Sayın Selçuk Özdağ'ın Gençlik ve Spor Bakanı olması için girişimde bulunmaları, bu isteklerini etkili biçimde dillendirmeleridir.

AK Parti`nin milletvekili sayısı 1 Kasım seçimlerinde Manisa'da dörtten beşe çıktığına göre Manisa, bir bakanla ödüllendirilmeli ve bu bakan, birinci sıradan Milletvekili olan Sayın Selçuk Özdağ olmalı. Ben bunun gerçekleşeceğini düşünenlerden olduğum için, Sayın Özdağ'ı şimdiden kutluyor başarılar diliyorum...

Facebook Yorum

Yorum Yazın