Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

KORONA GÜNLERİ VE PARK BAHÇELER

Dedem dünya savaşını gördü, babam darbeleri, ben de paralel devletin devlete yaptığı darbeyi gördüysem de dedem ve babam gibi çok büyük yaşamsal sıkıntılara düşmedim, ölüm kalım savaşı vermedim.

Ben ve kuşağım sadece iş kovalayan, para kazanmayı ve lüks yaşamı seven bir kitle olarak tarihi misyonunu tamamladı... derken bambaşka bir olayla karşılaştık!

Koronavirüs.

Koronavirüs yaşlı ve hastaları hedef alarak ölümcül sonuçlarıyla tüm dünyayı pençesine aldı, birinci dalga geçmeden ikinci dalganın varlığından söz edilmeye başlandı.

Bir çok ülke yöneticisi ölen ölsün kalan sağlar bizimdir anlayışıyla mevtaların arkasından göz yaşı bile dökmedi.

Şimdi cadde ve sokaklar maske takan insanlarla dolu, oradan oraya dolaşıyor, şaşkın tavırlarla yeni yaşam biçimine alışmaya çalışıyor, ama çelişkili uyaranlar karşısında artan kafa karışıklığı ile çarpışan arabalara binmiş gibi sersemliklerini üzerlerinden atamıyorlar.

Örneğin sokağa çıkmak yasak deniyor, ama işe gitmek serbest, park ve bahçeler ile sahil kenarlarında gezmek yasak deniyor, ama AVM'lere gitmek serbest, daha büyük ve geniş tren vagonlarında seyahat etmek yasak deniyor, ama minicik minübüslerde tıka basa yolculuk etmek serbest.

Yani görünen şu ki zenginin çarkı dönsün diye fakirin canı cıvata yapılmış, sıkılıyor da sıkılıyor.

Ya evlerde hapis olanlar, onların da canı sıkılıyor, evden çık AVM'ye gir, nereye kadar?

O güzelim sahiller, deniz kenarları, kordonlar, yeşil bahçeler, oyun ve spor araçlarıyla donatılmış parklar öyle ıssız, öyle yanlız ve boş.

Oysa böyle mi olmalıydı?

Şu ölümcül korona günlerinde açık havaya, uçsuz bucaksız sahillere, göl kenarlarına, geniş park ve bahçelere çıkmamız gerekmiyor mu?

İşte gerçek belediyecilik hizmetleri şimdi başlamalı, millet bahçeleri şimdi yapılmalı, parklar daha da genişletilmeli, oyun ve spor araçları arttırılmalı, ne kadar boş alan varsa donatılmalı.

Belediye Başkanları belediyecilik tarihinde olmadığı kadar geniş park ve bahçeler yapmalı, insanlar evlerinden çıkıp fiziksel mesafe kuralına uygun doğayla, temiz havayla buluşmalı, "Oh be hayat devam ediyor" demeli.

Unutmayın, insanın hayatını doğasına uygun yaşaması, yeni normal kadar eski normal gibi hareket etmesi artık belediyecilik hizmetlerine ve anlayışına bağlı.

Buna göre hareket edip milleti geniş bahçelerde rahatlatan başkanlar bir kez daha seçilmeyi de garantiler.

Boş durmayın, millete millet bahçeleri yapın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın