Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

KORONA ANTİKORU

Ne güzel söylemiş güzel insan Aşık Veysel; Beni hor görme kardeşim, sen altınsın ben tunç muyum, aynı vardan var olmuşuz, sen gümüşsün ben saç mıyım?

Şunu unuttuk; insan doğanın bir parçası, ancak kendisine yüklediği önem ölçüsünün büyüklüğü kadar da küçük ve önemsiz bir yaratık, hatta doğasına ve gezegene en zararlı yaratık.

Benim söylemekten hiç bir zaman çekinmediğim bir cümledir “İnsan doğanın kanser hücresidir ve varlık nedeni gezegeni yok etmektir”.

Çünkü insanın aklı fikri varsa ve ben de insansam ve o akıl fikir bende de varsa, hemcinslerimin dünyayı yok etmeye çalıştığını görebiliyor, anlıyabiliyorum.

İnsanların doğaya, diğer canlılara ve birbirlerine yaptığı eziyeti, verdiği zararı görmemek tam bir salaklık, yapılan bu haksızlığın karşısında durmamak da tam bir korkaklıktır.

İşte insan insanın yaptığı bu haksızlığa aslında korkak olduğu için değil, kendisi de o kanser hücresinin ta kendisi olduğu için “Dur” demeyince devreye daha büyük bir güç giriyor.

Hani insan en büyüktü, en güçlüydü ya... Sevsinler onu... Gezegenin taa derinliklerinden gelen, herkesin ‘Virüs’ dediği minicik boyutuyla bir kahraman kökünü kazıyıverdi binlerce koca insanın...

Şimdi o dev şehirlerde, gökdelenlerde, apartmanlarda çaresiz bir başına kalıp, camdan dışarı uzayıp giden asfalt yollara, dev köprülere aval aval bakıp açlıktan ölürken, evin duvarlarını, üzerine oturduğu koltuk takımını, izlediği LCD televizyonu ve elindeki cep telefonunu yiyemiyor garibim.

İçinden geçiriyor oysa, “Acaba cüzdan arası yuro yapıp yesem mi?” diye, ama üzerine dökeceği ketçap mayonezi bulamıyor.

VİRÜS: Hastalık yapıcı, bakterilerden daha küçük, yaşamak için bir başka hücrenin içine girmek zorunda olan ve ancak elektron mikroskobunda görülebilen parazit, bulaşıcı hastalıkları yapan mikrop.

ANTİKOR: Hastalığa neden olan etkenleri zararsız duruma getirmek için vücudun çıkardığı karşıt madde. Vücut tarafından üretilen organik bir bağışıklık maddesi.

Bakın buraya kadar öz Türkçe ve halk dili kullandım, ama Türk toplumunun üstün zekalı olduğuna inandığım için bir bilim insanının tanımını da paylaşıyorum:

“VİRAL ENFEKSİYONLAR VE KORUNMA (Yrd. Doç. Dr. Banu KAŞKATEPE): Viral Hastalıklarda İmmünit;

*Virüsler konak hücreye girdikten sonra çoğalır ve viral çoğalma belirli bir düzeye ulaştığında hastalık semptomları ortaya çıkar.

*İmmün yanıt viral enfeksiyonların kontrolünde en iyi, çoğu durumda ise tek yoldur.

*Viral bir enfeksiyonda immün yanıtın esas hedefi, hem virüsü hem de virüsü taşıyan veya çoğaltan konak hücreleri yok etmektir”.

Şu an dünyanın gündeminde olan virüs ‘Korona’.

Koronavirüs Aralık ayı içerisinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktı, Zatürre'ye benzeyen belirtileriyle bir çok ülkeye hızla yayıldı, paniğe neden oldu, ekonomiyi felce uğrattı, Dünya Sağlık Örgütü yetersiz kaldı, 155 binden fazla insanı pençesine aldı ve 5 bin 900'ünü öldürdü.

Peki, ‘Wuhan Virüsü’ veya ‘Çin Virüsü’ olarak da bilinen Korana Virüs nedir? Belirtileri neledir? İnsana nasıl bulaşıyor?

Tabi ki bu soruların cevabını buradan vermeyeceğim, zaten günlerdir televizyonlardan dinliyor, gazetelerden okuyorsunuz.

Bakın herkes virüsü konuşuyor, onu yok etmek istiyor, yok etmek için bir aşı, yani antikor bulmaya çalışıyor, çareyi Korono’yı öldürmekte arıyor.

Zannediyor ki Korona ölünce bu hayatı dilediği gibi yaşamaya devam edecek; ağaçları kesip gökdelenler yapacak, toprağı deşip madenler çıkaracak, kimyevi ilaçlarla börtü böceği öldürecek, ozon tabakasını delecek, kutuplarda buzları eritecek, ekosistemi bitirecek, su savaşları başlatacak, yetmedi gezegeni savaş alanına çevirecek, tank tüfekle can alacak, açlık kıtlık olacak, biri yerken diğeri bakacak.

İşte tüm bunları yapmaya devam etmek istediği için Korona’yı yok edemeyeceğini, tam yok ederken Korona’nın bir başka yapıyla karşısına çıkacağını anlamıyor, anlamak istemiyor, anlamak işine gelmiyor.

Korona’ya “Virüs” diyor, çünkü Korona bir virüs olduğunda onu öldürmeyi kendinde hak görüyor.

“Beni öldürüyor, ben de onu öldüreceğim” diyor da, “Korona beni neden öldürüyor?” demiyor.

Be insan, Korona seni neden öldürüyor biliyor musun?

Çünkü sen kendinin de, gezegenin de katilisin.

Korona bir virüs değil, yararlı bir antikordur.

Gezegenin sana karşı savunmasıdır.

Bugüne kadar hep savaşı seçtin.

Söyle, kaç savaş kazandın?

Geride hep acı bıraktın.

Şimdi sıra sana geldi.

Öldürdüklerin gibi!

Öleceksin.

 

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın