Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

KISITLI

Yaklaşık 10 yıldır, Anayasa’ya aykırı olarak kurulan ve muhtemel FETÖ parmağı bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı özel muhtaç engelli bakım merkezlerinde yaşanan usule aykırı olayları ve devlet memuru-taşeron işbirliğiyle devlet kasasının nasıl boşaltıldığını deşifre ediyorum.

Sıklaşan denetimler, müfettişler, yargıya taşınan vakalar derken, geriye bakıyorsunuz, bir arpa boyu yol alınmamış, tüyü bitmemiş yetimin hakkı taşerona peşkeş çekilmeye devam etmiş.

Şimdi gündemde kısıtlı haberleri yer alıyor.

Bu kısıtlı haberleri doğruysa İstanbul seçimleri bie iptal edilebilecek.

Ama iptal bu kısıtlılar AKP aleyhine oy kullanmışlarsa gerçekleşecek gibi geliyor bana.

Ya kısıtlılar AKP değil de CHP aleyhine oy kullanmışlarsa ne olacak?

Yani kısıtlılar AKP’nin lehine, CHP’nin aleyhine oy kullanmışlarsa oylar yine iptal edilecek mi?

Önce bir habere göz atalım;

Başlığı ‘Sandık başkanı da kısıtlı çıktı’, şöyle deniyor; İstanbul’da oy kullanmaması gereken binlerce kısıtlı seçmenin varlığı tartışılırken şimdi de ‘kısıtlı sandık başkanı’ tespit edildi. Akıl sağlığı yerinde olmadığı için mahkeme tarafından kısıtlanan K.E.A. Maltepe’de sandık başkanı yapıldı. Ciddi psikolojik sorunlar yaşayan K.E.A.’ya babasının başvurusu üzerine 2016 yılında ‘Vesayet altına alınması gerekir’ raporu verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre bir kamu kuruluşunda çalışan K.E.A. ciddi psikolojik sorunlar yaşayınca babası E.A. mahkemeye başvurarak kendisinin vasi tayin edilmesini istedi. İstanbul Anadolu 21’inci Sulh Hukuk Mahkemesi talebi değerlendirmeye alarak akıl sağlığı durumunun tespiti için K.E.A.’yı tam teşekküllü bir hastaneye sevk etti. K.E.A.’yı muayene eden sağlık kurulu ‘Vesayet altına alınması gerekir. Mahkemece dinlenmesinde yarar yoktur’ diyerek raporu mahkemeye gönderdi.

Yasalar gereği kısıtlı olduğu için oy kullanma hakkı bile olmayan ve son işyeri ilçe dışında gözüken K.E.A., Ahmet Rasim İlkokulu’ndaki sandıkta görev yaptı. Maltepe İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart seçimlerinde ilçe hatta il dışından 900’ü aşkın sandık kurulu başkanı ve üyesi atamıştı. AK Parti ve MHP, YSK’ya başvurarak seçimlerin iptalini istemişti.

Şimdi konuya dönelim;

Türkiye’de 150’nin üzerinde özel engelli bakım merkezi var ve çoğu şaibeli, vukuatlı, mahkemelik, bazıları el değiştirmek zorunda kalmış.

Bu bakım merkezlerinde ortalama 100’er hasta var ve az sayıdaki bedensel engelliler dışındakiler zihinsel ve ruhsal hastalar.

Bu hastaların yüzde 50’nin üzerinde ağır engelli olduğuna dair tam teşekküllü hastanelerden alınmış raporları var.

Ayrıca tamamının yasa gereği bir vasisi olması gerekiyor, tabi eğer bakanlığa bağlı taşrada görevli devlet memurları usulsüz uygulama yapmıyorlarsa!

Şimdi ben soruyorum, bu devletin gözetimindeki, ama taşeronun elindeki kısıtlılara oy kullandırılıyor mu?

Ve kullandırılıyorsa hangi partiye oy atmaları sağlanıyor?

Bence acilen araştırılmalı!

Facebook Yorum

Yorum Yazın