Mustafa Pala

Mustafa Pala

Mail: pala.mustafa@gmail.com

KAZANDIK

Kazanmak tüm yorgunlukları alıp götürüyor.

Kazanmak insanın yüreğinin atışını çoğaltıyor.

Manisa’da Güzelyurtlular olarak, Güzelyurt Güzel Kalsın. Konutlarımızın ve okullarımızın arasına Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından Atık Su Arıtma Tesisi yapılmasın dedik. Dediklerimiz yerinde bulundu ve Atık Su Arıtma Tesisi’nin konutlara yakın yapılmayacağı açıklandı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sayın Sait Türek’e gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Manisa, tarımıyla, örnek sanayisiyle ve örnek kentleşmesiyle öne çıkıyor. Manisalı kurumlar ve kişiler ayrışma yerine dayanışma yapıyor. Hep böyle olmalı kurum ve kuruluşlar birbirlerinin görüşüne değer vermeli. Ortak sorunlar, ortaklaşa çalışılarak çözülmeli. Tartışarak karar alınmalı alınan kararlara tartışmasız uyulmalı. Güzel Manisa’mız bölgemiz ve ülkemiz kazanmalı.

“Biz Manisa’nın sakini değil sahibiyiz” diyerek yola çıktık. Güzelyurt Güzel Kalsın Platformu’nu kurduk. Sosyal medyadan etkin biçimde yararlandık, açtığımız Güzelyurt Güzel Kalsın sayfamız 20 günde 60 bin kişiye ulaştı. Bunu görenler ve duyanlar “bu bir rekordur” dediler. Yasalara bağlı kalarak, kimseyi rahatsız etmeden, sorunları etkili biçimde dile getirmek ve sonuç almak günümüzde böyle oluyor. Hep böyle olmalı…

Yaptığımız çalışmaların sonunda, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne ait Atık Su Arıtma Tesisi’nin büyütülmesinden vazgeçildiği, bu amaçla yapılan tüm çalışmaların durdurulduğu, arıtma tesisinin kentin uzağında bir başka alana yapılacağı 21 Mayıs 2019 tarihinde MOSB tarafından verilen iftar yemeğinde, MOSB Başkanı Sayın Sait Türek tarafından açıklandı.

MOSB Başkanı Sait Türek’in açıklaması ile ilgili bölüm aynen şöyle: “Biz yine Manisa’mıza, çocuklarımıza, geleceğimize iyi şeyler yapma arzusundayız. Birileri yanlış yaptı diye o yanlışı inatla yapmak ya da başka yanlışla cevap vermek bizim tarzımız değil. Elimizden gelen imkânlar neyse onlarla inşallah yeni arıtma tesislerimizi başka bir bölgede yapacağız. Evet, bu Sanayi bölgemizin yeni arıtma tesislerinin o bölgede yapılmayacağı her ne kadar daha önceki planlarda böyle yer alsa da bundan sonra yeni yapılacak olan yatırımın yerleşim yeri olan Organize Sanayi Bölgemizin doğusu Manisa’nın batısı tarafında olmayacağı konusunu da sayın kamuoyuyla bu vesile ile paylaşmış oluyorum.

Bize düşen görev, Arıtma Tesisi’nin konutların ve okulların yakınına yapılmayacağını açıklayan MOSB Başkanı Sayın Sait Türek’e gösterdiği duyarlılık için teşekkür etmek olacaktır. Duyarlı davranışı ve açıklaması nedeniyle teşekkür ediyorum…

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın