Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

İŞÇİ İZMİR’DE GÜLDÜ

 yıllardır yaşanan ekonomik buhrandan, hızla artan enflasyondan, pahalılıktan bunalan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem memuru hem de işçisinin bu kez yüzü güldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların örgütlü bulunduğu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube ile Büyükşehir arasında yürütülen ve 5 bin 740 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Memurlar yeni sözleşmeyle birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 750, Cumhuriyet Bayramı'nda 750 ve Kurban Bayramı'nda 1000 lira ikramiye alacak, bu ikramiyelere maaş zamları da eklenince toplamda yüzde 65 ila 72 oranında zamlı maaşa kavuşmuş olacak.

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ bünyesindeki 5 bin 80 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı, bu sözleşmede de işçilerin maaşlarına ortalama yüzde 40 oranında zam yapılarak maaşlarının 920 ile 1080 lira artması sağlandı.

İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Tunç Soyer eşit işe eşit ücret vermeyi hedeflediklerini belirterek, “Birleşe birleşe sadece biz kazanmayacağız, İzmir kazanacak, Türkiye kazanacak, sizin yüzünüz gülmüyorsa bizim yüzümüz gülmez, bundan emin olabilirsiniz” dedi.

Soyer, "Ankara ve İzmir'e bakanlar aradaki büyük farkı görecekler, biz başka bir şeyin mümkün olduğunu gösterdik, omuz omuza daha iyi bir belediyenin kurulmasının mümkün olduğunu gösterdik. Örgütlü güç güçtür, örgütsüz güç güç değildir, örgütlü güç olmanın tek sloganı 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz' diyebilmektir" ifadelerini kullandı.

Şu an Türkiye genelinde belediye memur ve işçileri asgari ücret üzerinden şunla bunla 3000 lirayı bir araya zor getiriken, İzmir’de memur 7000, işçi ise 5000 liranın üzerinde maaşla hayatlarını sürdürecek.

Yani Türkiye’nin tamamı açlık sınırının altında yaşarken, İzmirli emekçiler yoksulluk sınırının üzerinde bir yaşama “Merhaba” dedi.

Teşekkürler Tunç Soyer, teşekkürler CHP’li belediye ve teşekkürler sendikacılığı adam gibi yapan emek savunucuları.

Şimdi sıra utanmazlara, arlanmazlara, yandaşcılara, rantiyecilere, yan cebime koyculara, emek sömürücülerine, sarı sendikacılara geldi.

Artık istikrarmış, bekaymış, bölücülükmüş, rantiyeymiş,  vakıflarmış, yandaşlarmış gibi safsatalarla bakalım hangi işçiyi, emekçiyi durduracaklar?

Herkesin gözü önünde cebinde 5000 lira ile bir hayat sürecek İzmir işçisi var artık.

Yerel ve genel seçimlere de ortalama 4 yıl kaldı.

Düşünün, taşının, isterseniz kaşının.

Gün geldi devran döndü.

İşçinin yüzü güldü.


 

Facebook Yorum

Yorum Yazın