Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

HAKAN BERKTAŞ'DAN MALATYALILARA JEST PROJE

Hakan Berktaş'ın adını bundan sonra daha sık duyacaksınız, öyle ki sivil toplum yapılanmasının en faydalı ve sürdürülebilir projelerine emek vererek, büyük bir inanç ve azimle imza atıyor.

Daha önce de O'nun önemli çalışmalarından ve ses getiren projelerinden bahsettim; örneğin 'Bakım Sigortası' için verdiği mücadele muhteşemdi.

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği'ni kurarak, hazırladığı 'Bakım Sigortası Yasa Tasarısı' taslağını TBMM'ye kadar ulaştırmış, tasarının yasalaşabilmesinin kilit ismi Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın dikkatini çekmişti.

Bu yasa hayata geçerse milyonlarca dar gelirli yaşlı vatandaşımız huzurevi ve bakım merkezlerinden yararlanabilecek, ömürlerinin son demlerinde bir başkasına yük olma endişesinden uzak, aç ve açıkta kalma korkusu olmadan huzur ve güven içinde bakım hizmeti alabilecek.

Hakan Berktaş dejavantajlı vatandaşların sorunlarını da, çözüm yollarını da çok iyi biliyor, çünkü O bir Sosyal Hizmet Uzmanı, benim de Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde okuduğumuz yıllardan sınıf arkadaşım, meslektaşım, çeyrek asrı geçkin süredir yaşlı ve engelli hizmetleri alanında ki mücadele ortağım.

İşini o kadar çok severek yapıyor ki, devlet imkanlarının yetmediği noktada bireysel çabalarıyla ortaya yeni projeler koyuyor ve uyguluyor, merkezi İstanbul'da bulunan Sosyal Rehberlik Merkezi de hayata geçirdiği bu projelerden biri.

Ülkenin tüm şehirlerinden, ilçelerinden ve hatta köylerinden Sosyal Rehberlik Merkezi'ni arayan ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlılar ile aileleri, en yakın yerleşim yerinde bulunan bakım, yardım ve destek hizmetleri kurum ve kuruluşlarına yönlendiriliyor, gerekirse araç temin ediliyor ve evinden alınıp hizmetle buluşturuluyor.

Hakan Berktaş tüm bu çalışmalarının yanında, doğup büyüdüğü memleketi ve hemşerilerini çok sevdiği için, hem yurtiçinde, hem de yurtdışında yaşayan Malatyalılar için muhteşem bir projeyi de hayata geçirdi.

Önce Malatya Kalkınma Derneği'ni (MAKADER) kurdu, hemen sonrasında da ekibiyle kolları sıvayıp hemşehrilerimin birbirinden haberdar olacağı Malatyalılar Ticaret Merkezi'ni kurdu.

Bu merkez www.makader.org web adresinde bulunan bir portal, dünya üzerinde ne kadar ticaret yapan, ticaretle uğraşan Malatyalı veya eşi Malatyalı olan varsa, herkesin bu portala kaydı ücretsiz olarak yapılıyor.

Portalda ayakkabı boyacısından cam silicisine, tamircisinden mühendisine, tekstil üreticisinden inşaat firmalarına kadar tüm meslek, iş grubu ve sektör üyesi Malatyalı bulunuyor.

Örneğin Norveç’te yaşayan bir Malatyalı, çocuk kıyafetlerini toptan alıp satmak istiyor, MAKADER internet adresine girip bu sektörde Malatyalı üretici, toptancı, nakliyeci kimler, hangi firmalar varsa rahatlıkla bulabiliyor ve iletişime geçiyor.

Portal sayesinde işsizler iş bulabiliyor, işinsanları ticaret hacimlerini artırabiliyor, bir çok konuda fikir ve bilgi sahibi olabiliyor, yardımlaşma, dayanışma, haberleşme imkanına kavuşuyor.

Dedim ya, Hakan Berktaş adını daha çok duyacaksınız.

Ben yeni projelerini şimdiden merak ediyorum.

Başarıları daim olsun.

Facebook Yorum

Yorum Yazın