Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

FAİZCİLER

Kim ne derse desin haksız kazanç sağlayarak zenginleşmenin kaynağı faiz.

Faiz resmi veya gayriresmi tefeciler ile bu sisteme hizmet eden herkesin ortak aracı.

Faiz öyle illet bir araç ki kötülüğü kutsal kitaba kadar girmiş, yaradan tarafından lanetlenmiştir.

Yüce yaradan faizle iş yapanları, bu aracı kullananları, başkalarını fakirleştirirken kendisi haksız yere zenginleşenleri cezalandıracağını açık açık ifade etmiştir.

Bakara Suresi - 275. Ayet Tefsiri

اَلَّذ۪ينَ يَأْكُلُونَ الرِّبٰوا لَا يَقُومُونَ اِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذ۪ي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّۜ ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ قَالُٓوا اِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبٰواۢ وَاَحَلَّ اللّٰهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبٰواۜ فَمَنْ جَٓاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّه۪ فَانْتَهٰى فَلَهُ مَا سَلَفَۜ وَاَمْرُهُٓ اِلَى اللّٰهِۜ وَمَنْ عَادَ فَاُو۬لٰٓئِكَ اَصْحَابُ النَّارِۚ هُمْ ف۪يهَا خَالِدُونَ ﴿٢٧٥﴾

Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.

Diğer yanda din bilim insanları tarafından “Faiz, her halükârda, kayıtsız ve şartsız; ister alan ister veren olsun, taraflardan birinin mutlaka zarara uğramasına sebep olur ve bu zararın önlenmesi de hiçbir şekilde mümkün değildir” deniliyor.

Aslında faiz ve faizcinin Müslümanlık dininde istenmediği çok açık ve seçik olarak ortaya konulmuşken Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan bir açıklama ortalığı karıştırdı.

Denildi ki; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal konut projesi kapsamında vatandaştan aldığı faiz haram değildir.

Haydi çık işin içinden...

Kamuoyundan tepkiler yükselince de çevir kazı yanmasın misali Diyanet İşleri’nden şu açıklama yapıldı;

“Başkanlığımızın ve Din İşleri Yüksek Kurulumuzun faize cevaz verdiği veya devlet bankalarından alınan faizli kredilerin caiz olduğunu söylediği iddiası asılsız olduğu kadar kurumlarımızı yıpratma amacı taşıyan, iyi niyetle bağdaşmayan bir algı operasyonu olarak değerlendirilmiştir. Kurul öteden beri verdiği fetvalarda İslam'da faizin kesin olarak haram kılındığını açıkça ifade etmiştir. Kurulumuz, halkımızla paylaştığı görüşünde öncelikle faizin kesin olarak haram kılındığını, konut veya araç satın almak için faizli kredi kullanmanın caiz olmadığını çok açık ve kesin bir dille belirtmiştir. Bahse konu projenin kira ödediği takdirde asgari geçimini zorlukla sağlayan ve ev sahibi olabilmek için faizsiz ödünç borç bulamayan alt veya orta gelirli vatandaşlara yönelik üretilen bir sosyal proje olduğu kanaatine ulaşmış ve bu projeden yararlanarak ev sahibi olmanın dinen haram kılınan faizli işlem kapsamında değerlendirilmeyeceği sonucuna varmıştır”.

Bakın önce “Haramdır” diyor, sonra kendince bir yorum yapıp “Helaldir” diyor.

Oysa Kur’an-ı Kerim’de çok açık; “Haram” diyor.

Bakın ‘Haram’ olan bir uygulamayı da AK Parti Milletvekili Rıza Posacı ortaya çıkarttı.

Posacı, “Tarım Bakanlığı’nda ithalat lobisi var, bu lobinin önüne bir türlü geçemiyoruz” dedi.

Kendisi de bir çiftçi olan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı tarım ve hayvancılıkta yapılan ithalattan aşırı derecede rahatsızlık duyduğunu ve bir çiftçi olarak da tarım ve hayvancılıkta ithalata kesinlikle karşı olduğunu ifade edip şunları söyledi:

“Sıkıntılar devam ediyor. İthal sinek bile benim midemi bulandırıyor. Tarım Bakanı geldiği günden beri bunu söylüyorum. İthalat bu işin çözümü değil. Üretime destek olmak zorundayız. 10 senede bir kriz yaşanıyor, ahırlar boşalıyor. Kaynaklar boşa gidiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri’nde uygulanan faizlerden de dertliyiz. Bu kooperatiflerle alış verişi durdurduk. Bunlar özel bankalarla yarışır hale geldi, tabiri caizse tefeci ile yarışır hale geldiler. Bunu durumu da bir ziyaretimde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü’ne söyledim”.

Görüldüğü gibi faiz ve faizci her yerde.

Faiz iliklere kadar işlemiş.

Tefeci baş tacı yapılmış.

Hani Müslümandınız!

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın