Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

ERKEN SEÇİM SESLERİ

Bu ifadeler bana ait değil, bir haber sitesinden alıntı, devamında şu bilgilere yer veriliyor;

“Türkiye olası erken genel seçime kilitlendi. AKP, CHP, İYİ Parti ve HDP kulislerinde iyice dillendirilmeye başlanan erken seçimin eli kulağında. Erdoğan'ın Kayseri ve Konya'da miting yapılması yönündeki talimatı, eski AKP’li Davutoğlu ve Ali Babacan'ın parti kurma çalışmalarına hız vermeleri, Erdoğan-Bahçeli görüşmesi, Bahçeli'nin İYİ Partililere yönelik 'bize katılın' çağrısı gibi önemli işaretler de kulisleri doğrular nitelikte. Üst üste gelen kötü ekonomik veriler, Türkiye’nin mevcut sistem içinde geleceğine ilişkin endişe yaratıyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, ‘Erken seçim geliyor, Erdoğan’ı 2023’den önce bitirecekler’ dedi”.

İktidar yetkilileri her ne kadar 2023’e kadar seçim yok dese de hem siyaset hem de ekonomi çevrelerinden bir erken seçimin kaçınılmaz olduğuna dair yorumlar geliyor.

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut ise “Reis’i 2023’den önce bitirecekler” başlıklı video analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’den önce erken seçim çağrısı yapacağını ısrarla öne sürüyor.

Bu süreçte Erdoğan’ın siyasi kariyerinde çok büyük erozyonun oluşacağını söyleyen ekonomist Zelyurt, “Erken seçim ekonomide de her şeyi değiştirecek, ancak önümüzdeki dönem erken seçim kaçınılmaz hale gelecek” görüşünü dile getiriyor.

AKP’ye yakın Abdulkadir Selvi’nin kulislerinden atıf yapan Zelyut, Erdoğan’ın kutuplaştırma siyasetini sürdürerek ilk kaybını alacağını öngörüyor.

Zelyut’a göre AKP ve Erdoğan yerel seçim sonuçlarından ders çıkarmamış durumda…

Erdoğan’ın Pelikancılar’ı ziyaretine de dikkat çeken Zelyut, “Pelikancıların üreteceği bir ton belgeyle yeni parti oluşumlarına karşı bir taarruz başlatılacak, burada bir ters tepme olacak ve çözülme daha da artacak, vatandaş kavga istemiyor, çünkü ekonomi en büyük problem” ifadesini kullanıyor.

AKP’yle ilişkili kişilerin ek maaş alma olayının da halkı çok rahatsız ettiğini belirten Zelyut, “Millet bunların hepsini not alıyor, bir erken seçimin ihtiyaç olduğuna dair halkın içinde bir hissiyat oluşmaya başladı” diyor.

Diğer yanda İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede erken seçim için tarih verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sonrası Bahçeli'den İyi Parti'ye gelen mesajın ardından Lütfü Türkkan'dan ilk yorum geldi.

Lütfü Türkkan erken seçim paylaşımında "Herkes soruyor ‘Neler oluyor?’ diye. Kasım’da seçime hazırlanın” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 3-4 Ağustos'ta gerçekleşecek İYİ Parti'nin 4’üncü Olağanüstü Kurultayı'ndan önce "Çağrım şudur, fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp MHP’ye dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir" ifadesini kullanmıştı.

Tabi naçizane vatandaşın da bir düşüncesi var, vatandaş eskisi gibi AKP’ye ve liderine güvenmiyor, artık bu düşüncesini korkusuzca dillendiriyor.

Bunu istemeyerek, unata sıkıla söylüyor, Reis’e olan sevgileri var, ama açlık, sefillik de kapıda.

İstiyorlar ki kendisini saraylara yakıştıran liderlerinin en azından açlık sınırının üzerinde maaş alan vatandaşları olsun.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu sözleşmede işçisine ve memuruna yaptığı zam AKP’li vatandaşları örseledi.

CHP’li belediye işçisine 5 bin, memuruna 7 bin lira maaş veriyor, AKP’li belediyeler ise bunun yarısını bile vermiyor.

İzmir’den sonra İstanbul, Ankara ve diğer CHP’li belediyeler aynı rakamları emekçilere verecek.

AKP’li seçmenin bu duruma seyirci kalmaya hiç niyeti yok.

Ya kısasa kısas, ya da erken seçim kaçınılmaz.

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın