Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

CHP MÜSVEDDELERİ

Sosyal medyada Cumhuriyet yazarı Sertaç Eş bir yazı kaleme almış, başlığını da ‘Operasyonun Ankara Ayağı’ koymuş.

Şöyle diyor özetle; “Önce fal açtılar. ‘Saray’a kim gitti?’ Sonra ortaya çıktı ki, hiçbir CHP’li Saray’a gidip Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemiş... Bu da CHP’ye yapılan operasyonun siyaset tekniğiyle örtüşmediğini, başka tekniklerin devreye sokulduğunun işaretiydi...

İkinci salvo Almanya’dan geldi... ‘Atatürk, Tunceli operasyonunda kimyasal gaz kullandı’... Almanya’daki Türklerden CHP’ye oy verenlerin önemli bir bölümünün bu oyuna düşeceği düşünüldü.

Gelelim bugüne; CHP eski milletvekili Sinan Aygün partilisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ‘kendisinden rüşvet istemekle’ suçluyor. Kurgu olduğu açık... CHP’ye yönelen salvo bu sefer içerden”.

Bir önceki olayda Edi ile Büdü Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’ydi.

Son olayda roller Mansur Yavaş ile Sinan Aygün’e verildi.

Durmadan her ikisinin de CHP’li olduğu söyleniyor.

Peki bu yeni Edi ile Büdü ne kadar CHP’li?

A.Önce Sertaç Eş’in Sinan Aygün için söyledikleriyle başlayalım;

“Sinan Aygün CHP’li, oysa Eskişehir Yolu kıyısına hortlak gibi dikilen iki kuleye o yüksekliği veren Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek AKP’li. Aygün’ün eski ortakları kaçak FETÖ’cü... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatay yapılaşma’ diye yeri göğü inlettiği bir dönemde dikey yapılaşan Aygün’e, Gökçek yönetimindeki belediye meclisi muazzam bir yükseklik veriyor. Dikkat lütfen, burada CHP’li Sinan Aygün’ün inşaatı söz konusu... Sahi Aygün nasıl CHP’li olmuştu? Aygün, Ergenekon kumpasında FETÖ’nün hedefi olduğunda CHP tarafından milletvekili yapılmış, birileri içeride yıllarca yatarken, kendisi özgür kalmış ve işlerini sürdürmüştü”.

B.Şimdi de Mansur Yavaş’ın özgeçmişini dikkatle okuyalım;

Mansur Yavaş 1955 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı, askeri savcı olarak tamamladığı askerliği sonrası Beypazarı'nda 13 yıl süreyle serbest avukatlık yaptı. Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Mansur Yavaş 1989-94 yıllarında Belediye Meclis Üyesi, 1994 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Beypazarı Belediye Başkan adayı oldu, fakat seçilemedi, 1999 seçimlerinde ise kazanarak Belediye Başkanı oldu, 2004 seçimlerinde de kazandı. 2009 yılında bu kez yine partisi MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak rakipleri Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından 3’üncü sırada seçimi tamamladı, bu sonuç nedeniyle MHP kendisini tekrar aday göstermedi, O da Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılma kararı aldı, 2013 yılında CHP Merkez Yönetim Kurulu kararıyla parti üyeliği kabul edildi, ardından 2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. seçimi çok az farkla kaybetti, 2016 yılında CHP'den istifa etti”.

Sonrası malum, yeniden CHP’li olur ve İYİ Parti’nin de içinde olduğu Millet İttifakı’nın adayı olarak son yerel seçimlerde muradına erer.

Şimdi soruyorum; Mansur Yavaş ile Sinan Aygün ne kadar CHP’lidir?

Atatürk yaşasaydı bunlar CHP’nin sokağından geçebilir miydi? Hayır.

CHP’nin içten yıkılması için uygun bir Edi ile Büdü müdür? Evet.

Onca adaletsizlik, yağmacılık, işsizlik, açlık ve sefalet dururken!

Acaba şimdi sırada hangi ikili var?

Sahne hazır, perde açılsın.

İyi seyirler...

Facebook Yorum

Yorum Yazın