Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

CHP MANGAL TESTİ YAPSIN

Eskilerin bir deyimi vardır, çıkışı Osmanlı’ya kadar dayanır, “Yellendimmi mangalda kül bırakmıyor” diye, günlük hayatta yapamayacağı işleri yapabilirmiş gibi söyleyen insanlar için bu deyimi hala kullanıyoruz.

İşte bu deyimi kullanmanın şimdi tam zamanı!

Kimin için mi?

CHP’liler için.

Ulan bazı CHP’liler, size söylüyorum; osurdunuzmu mangalda kül bırakmıyorsunuz ama “Hırsız” diye suçladığınız AKP’liler gibi aynı boku yemekten geri durmuyorsunuz.

Ulan sizde hiç ar, namus, şeref yok mu?

Ne ayaksınız siz?

“AKP’li belediye başkanları çift maaş alıyor”, “Akrabalarına belediyelerde ballı makam veriyor”, “Ortalık işe gitmeden maaş alan bankamatik memuru dolu” diye Deli Kadir gibi avazınız çıktığı kadar bağırıyordunuz, şimdi aynısını siz yapıyorsunuz utanmaz, rezil, kepazeler.

Bu halk sizi çift maaş alın, sülale boyu ballı makamları kapın diye mi seçti? Aksine böyle davranan AKP’liler gibi yapmayın, onların hatalarını düzletin, haram yiyenleri engelleyin, dürüst, namuslu hizmet verin, yetimin hakkını, milletin malını koruyun, istihdam yaratın, vatandaşa ekmek kapısı aralayın diye seçti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba demiş ki; “Herkes biliyor ki emeklilikte yaşa takılanların çift dikiş falan istediği yok, aç kalmamak için emekli olmaya çalışıyorlar, diğer yanda kamunun tamamı çift dikiş alıyor”.

Peki kim bu çift dikiş maaş alan kamu?

Bu kamunun başını yakın zamana kadar AKP’li belediye başkanları çekiyordu.

Yine çift maaş alan AKP’li bürokratlar da varmış.

Bu durumu belgeleyen de belki çok şaşıracaksınız ama AKP’li Ulaştırma Bakanı.

Bakan Cahit Turan, CHP’li vekil Ali Mahir Başarır’ın soru önergesine yanıt vermiş ve Ulaştırma Bakanlığı’nda 9 bürokratın çift maaş aldığını belirtmiş, üstüne de “Bu bürokratlara kendi maaşlarının yanında bakanlığa bağlı şirketlerin yönetim kurulu üyesi sıfatıyla ücret ödeniyor, vicdanlar sızlıyor” demiş.

AKP’li bakanımızı kutluyor, açık sözlülüğü nedeniyle saygılarımı sunuyorum.

Bu arada yandaş medya da aynı durumda olan CHP'li belediyelerin varlığını ortaya koyuyor ve CHP’li belediye başkanlarının çift maaş vurgununu gözler önüne seriyor.

Bir yandaş medya muhabiri İzmir’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın meclis kararıyla kendisini belediye şirketine müdür olarak atadığını ortaya çıkartmış.

Habere göre; CHP’li başkan 8 bin liralık maaşı dışında 7 bin 500 lira da müdür maaşı alıyormuş, oysa kanuna göre belediye başkanları devlet memuru kabul edildiği için şirketlere müdür olamıyor, huzur hakkı alamıyor, ticaret yapamıyor.

CHP’li Karaburun Belediye Başkanı gibi 6 CHP’li belediye başkanı daha var, yemeye doymamışlar, AKP’lileri eleştirerek geldikleri makamlarda aynı onlar gibi yapmışlar, yani ikiyüzlü, yalancı ve riyakar davranmışlar.

Bakın CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından ne güzel tepki vermiş; “Yok yok uyarı falan hikaye, Başkan oğlunu genel müdür yardımcısı olarak atıyor, güvenecek adam yok diye. Anladık ki bu ülkede memleketi düşünen ve siyaset yapan bir parti yok. Ülkesine ihanet edenlerin hepsinin Allah belasını versin”.

Şu an hangi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlar da aynı bedduayı okuyor: “Allah belanızı versin”.

Haa, bu arada, önemli bir hatırlatma yapmak isterim, mangalda kül bırakmama hikayesi Osmanlı döneminin yeniçerilerine dayanıyor.

Askere alınacak yeniçerilerin eş cinsel olup olmadıklarını anlamak için test aracı olarak kullanılan mangaldaki küle yellenmeleri istenirmiş.

Eğer yellenmeden sonra küller çok dağılırsa eş cinsel olmadığı, küller az dağılırsa eş cinsel olduğu tespit edilirmiş.

CHP’lilere benim önerim şu; konuştuklarında mangalda kül bırakmasalar da göreve geldiklerinde ne mal oldukları ortaya çıkan başkan ve milletvekilleri var, onun için mangal testini iyi yapın.

Zira, ya testi yapanda ya da yaptıranda bir sorun var.


 

Facebook Yorum

Yorum Yazın