Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

CB ADAYLIĞINDAN WC KAPISINA

Türk siyaset tarihi bir vicdansızlığa, bir ahlaksızlığa, bir nezaketsizliğe daha sahne oldu, akıllar durdu, yürekler burkuldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin aday gösterdiği Muharrem İnce kurultayda salonun en sonunda bulunan tuvalet kapısının önüne oturtuldu.

Sözde parti içi muhalefetin en iyi işletildiği siyasi kurum olarak gösterilen, hak, hukuk, adalet getireceği iddia edilen CHP'nin Muharrem İnce'ye reva gördüğü bu etik dışı, liyakatsiz davranışının tabi ki kamuoyunda bir karşılığı olacaktır.

Tam da işler yolunda gidiyor, AKP iktidarı yaptığı sosyo-ekonomik hataların bedelini ödeyecek, CHP Türkiye'yi içine düştüğü çıkmazdan kurtaracak derken gördünüz mü bir hadsizlik nelere mal olacak?

Artık tüm umutların tükendiği yerdeyiz.

Artık güzel günlere olan inancın bittiği yerdeyiz.

Artık 10 seçim kaybettiği halde yürü be CHP denirken, hayallerin yerle yeksan olduğu yerdeyiz.

Artık bir ulu çınarın, bir koca gövdenin kökleriyle dallarının tam ortadan kesileceği yerdeyiz.

Acı ama gerçek bu.

Ne umarken ne bulduk!

Şimdi olacakları tahlil edelim; Muharrem İnce yeni bir parti kurmak için kolları sıvadı, Ankara'da ofis açıyor, peşine il ve ilçe teşkilatlarında görev yapmış dostlarını ziyaret edecektir, zaten kendisiyle aynı dertten muzdarip kişileri bulacaktır, artık mağdur olduğu için daha önce aldığı destek de ikiye katlanacaktır. 

Türk solunun etkili ismi rahmetli Bülent Ecevit'in ruhunu meydanlara taşıyan Muharrem İnce ve ekibi pek muhtemel sol camianın rüzgarını arkasına alıp ağzında zeytin dalıyla havalanan beyaz güvercin misali yeni bir umut olacaktır.

Şimdi tehlikeyi gören CHP'liler İnce'yi oyları bölmekle suçlayarak bu büyük rüzgarı kesmeye çalışsa da, birinci ağızdan aldıkları cevap çok da yerinde, çünkü İnce "Artık yeni bir sistem var, ittifaklar var, bunun bir zararı yok" diyor.

Öyle ya; CHP bölündüğünde kurulacak yeni parti Cumhur İttifakı karşısında yer alan Millet İttifakı'nın içinde yer alırsa hiç bir sorun yok.

Peki ya tam tersi olursa?

O meşhur beka sorunu virüsü İnce'yi de sararsa!

İşte o zaman bizim Cafer'e bez lazım olur.

Belki de bu nedenle İnce'yi tuvalet kenarına oturttular.

Cumhurbaşkanlığı yarışından tuvalet kapısına uzanan bir İnce yol bakalım nelere kadir?

Facebook Yorum

Yorum Yazın