Emel Eva Tokuyan

Emel Eva Tokuyan

Mail: emeltokuyan@gmail.com

AŞK HAKKINDA BİR DİYALOG

“Güneşe tutulduğunda görünmeyen mum gibi egon aşkın dayanılmaz gücünde eriyecek. Gölün suyuyla yıkandığında kaybolan acılık gibi, hayatın acılığı da aşkla karıştığında en berrak sular kadar tatlı olacak. Ve kartalın avını yakalaması gibi kendine verdiğin önem de, seni içine alan aşkın gözünde bir pırıltıdan ibaret kalacak.

 

Sevginin gücü, saflığın gücüdür. Tüm kötülükleri yok ederek sadece asıl ve gerçek olanı bırakandır sevgi. Korktuğun sürece gerçekten sevemezsin. Öfkelendiğin sürece gerçekten sevemezsin Bencil egon var olduğu sürece gerçekten sevemezsin. .Saflıktan ne kadar uzak olursan ol, sevgi seni arayacak ve sen sevene kadar seninle uğraşacak. Sevgi kötülükleri ortadan kaldırmak için hep iş başındadır. O, mutlak güçtür. Sevgi ile kıyaslandığında diğer tüm güç çeşitleri zayıftır. Hayattaki gerçek güç içten gelir. Dünyayı sadece içten gelen sevginin ışığında görmek, zedelenemez bir huzurda korkusuz yaşamaktır. Birisinin sizi koşulsuz sevdiğinden emin olmak istiyorsanız, onu koşulsuz sevmeniz gerekir. Birini sevmeyi öğrenmek için önce kendinizi sevmeniz gerekir.

Çoğumuz sevgiyi birine duyulan çekim, önemsendiğimizi hissettiren bir beslenme kaynağı, haz ve keyif, güçlü bir his veya heyecan olarak düşünürüz. Her ne kadar bunlar sevginin birer yönüyse de, zayıflayıp yok olmaya mahkûmdur. Sizin sevgi dediğiniz şey gelir ve gider. Bir arzu objesinden diğerine atlar. Arzularınız reddedildiğinde çabucak nefrete döner. Gerçek sevgi değişmez. Onun bir objeyle ilgisi yoktur ve başka bir duyguya dönüşmez, çünkü en başta o bir duygu değildir.

Tüm sahte sevgileri terk ettiğinizde geride ne kalır? Yanıtı kendini kabullenmeyle ortaya çıkmaya başlar. İçsel bir güç olan sevgi önce içinizde, yine kendinize yöneltilmiş olarak belirir. İnsanlar sevgi için huzursuz ve endişeli bir şekilde telaşlanıp dururlar. Sevdiklerine sahip olamazlarsa öleceklerini zannederler. Ama gerçek sevgi sizi huzursuz etmez, çünkü onun ifade edilmeye ihtiyacı yoktur. En sevilen kişi sizin bir parçanızdır. Başkasından alacağınızı zannettiğiniz sevgi, farkındalığınızdaki bir sınırlılığın belirtisidir.

Bir gün huzursuzca telaşın bittiğinde, ufak bir ışık göreceksin kalbinde. İlk önce bir kıvılcım büyüklüğünde olacak, sonra bir mum alevi ve nihayet cayır cayır yanan bir ateş. Sonra uyanacaksın ve bu ateş güneşi, ayı ve yıldızları kaplayacak. İşte o anda evrende sevgiden başka bir şey kalmayacak, ama yine de bunların hepsi kalbinde olacak”

Kendi masalımızın anısını bu kadim diyalogla dillendiren, Kral Arthur ve Merlin’e…

Emel Eva Tokuyan

Facebook Yorum

Yorum Yazın