Nezih Varol

Nezih Varol

Mail: nezih.varol@hotmail.com

25 KURUŞ

Sorsanız Anadolu’nun hemen hemen tüm ilçelerini AK Parti aldığı için seçimin galibi onlar, bence de öyle, köylü kentlinin efendisi olduğuna göre, efendi “AK Parti” demiş, saygı duymak gerek.

AK Parti 15 büyükşehir, 24 il, 535 ilçe, 202 belde, CHP 11 büyükşehir, 10 il, 191 İlçe, 51 belde, HDP 3 büyükşehir, 5 İl, 50 İlçe, 12 belde, MHP 1 büyükşehir 10 İl, 145 İlçe, 89 belde, İYİ Parti 18 ilçe, 6 belde, Saadet Partisi 9 İlçe, 7 belde, BBP 5 ilçe, 3 belde, DSP 3 İlçe, 1 belde, DP 2 ilçe, 1 belde kazandı.

Yine AK Parti yüzde 44.41, CHP yüzde 31.96, İYİ Parti yüzde 7.50, MHP yüzde 5.46, HDP yüzde 3.58, Saadet Partisi yüzde 2.75, DSP de yüzde 1.13 oranında oy almış, diğer partiler yüzde 1’in altında kalmış.

AK Parti genel seçimlerde olduğu gibi yüzde 50’in altında, yüzde 44’ler seviyesinde kalmış, ancak MHP’nin desteği ve BBP’nin yardımı ile Cumhur İttifakı yüzde 52’lik oranı korumayı başarmış.

3 büyükşehir CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı tarafından ele geçirildi, artık büyükşehirlerin en büyükleri CHP ve İYİ Partili belediye başkanları tarafından yönetilecek.

Görünen o ki seçimin galibi AK Parti, ama karizmayı çizdiren parti de AK Parti olmuş.

Karizmayı çizdirmek ne demek? Var olan etkileyiciliğini kaybetmek demek.

Peki, “AK Parti’nin karizmasını çizen kim veya kimler oldu?” derseniz, ben iki grup üzerinde durmak isterim.

Bu gruplardan biri EYT’liler, diğeri 25 kuruşçular.

EYT’liler emeklilikte yaşa takılanlar, yani çalışma yılı ve prim ödemeleri tam olduğu halde emekli edilmeyip 50 yaşını beklemek zorunda bırakılanlar.

EYT’lilerin her birisinin en az 5 yıllık maaşları gasp edilmiş durumda; emekliliği hak ettikleri halde tam 5 yıl boyunca emekli maaşları verilmeyip bu para hazineye bırakılmış.

Her bir EYT’li devletten ortalama 120 milyon TL alacaklı görünüyor.

Diğer bir grup da 25 kuruşçular; bu gruptakiler EYT’liler gibi büyük bedeller ödemedi fakat, sinek küçüktür ama mide bulandırır cinsinden düşünceye sahipler.

Öyle ya; sen tut ortalık kirleniyor, doğa zarar görüyor diye marketin bedava verdiği poşeti zorla 25 kuruştan sattır, ama poşeti üreten fabrikaları kapatma, onlara gözyum.

Bu uygulama ile AK Parti’nin adaletine güvenin, kalkınmasına da inancın azaldığı görünüyor, öyle ki hükümetin vatandaşın 25 kuruşuna göz dikerken sermaye sınıfına çanak tutması yenecek yutulacak cinsten değildi.

Bu işler böyledir işte, alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.

Facebook Yorum

Yorum Yazın