Manisa
10 Mart, 2026, Salı
  • DOLAR
    44.07
  • EURO
    51.21
  • ALTIN
    7301.9
  • BIST
    12.793
  • BTC
    67180.879$

İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney Hayatını Kaybetti

İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney Hayatını Kaybetti
İran devlet medyası resmen duyurdu İran İslam Cumhuriyeti’nin en yüksek dini ve siyasi otoritesi olan Ali Hamaney’in hayatını kaybettiği açıklandı. Devlet televizyonu sabah saatlerinde siyah yas bandıyla yayına geçerek ölüm haberini kamuoyuna duyurdu. Ülke genelinde 40 günlük ulusal yas ilan edildiği bildirildi.

Hamaney’in ölümü, son günlerde İran ile ABD ve İsrail arasında artan askeri gerilimin ardından geldi. ABD Başkanı Donald Trump da yaptığı açıklamada Hamaney’in öldüğünü ifade etmişti. İranlı yetkililer saldırının ayrıntılarına ilişkin kapsamlı bilgi paylaşmadı.

1989 yılından bu yana ülkenin dini lideri olarak görev yapan Hamaney, İran’ın iç ve dış politikasında belirleyici rol oynuyordu. Ölümünün ardından yeni liderin belirlenmesi için anayasal sürecin işletilmesi bekleniyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve bölgesel dengelere etkisi ise belirsizliğini koruyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!