İran resmi kaynakları, İran Genelkurmay Başkanı Abdolrahim Mousavi ile Savunma Bakanı Aziz Nasirzadeh’in gerçekleştirilen saldırılar sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Devlet televizyonunda yer alan bilgilere göre, saldırı üst düzey askeri yetkililerin bulunduğu noktayı hedef aldı.
İran yönetimi olayın ardından olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını bildirirken, saldırının arkasındaki aktörlere yönelik sert açıklamalar yaptı. Ülkede askeri ve siyasi düzeyde yeni görevlendirmelerin kısa süre içinde duyurulması bekleniyor.
Yaşanan gelişme, Orta Doğu’da zaten yüksek seyreden gerilimi daha da artırırken, uluslararası kamuoyu da süreci yakından takip ediyor. İranlı yetkililer, saldırıya karşılık verileceğini vurguladı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.