ÖZEL ÇOCUKLARIN HAYVAN SEVGİSİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖZEL ÇOCUKLARIN HAYVAN SEVGİSİ
Özel çocuklar Dünya Yaban Hayvanları Koruma Günü’nde Salim Yavaş’ın Manisa’ya kazandırdığı çiftlikle birçok sevimli hayvanla buluştu.

Dünya Yaban Hayvanları Koruma Günü’nde Salim Yavaş’a ait çiftlikle birçok sevimli hayvanla buluşan özel çocuklar gönüllerince bir gün yaşadı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürlüğü Manisa Şubesi ve ZİÇEV tarafından düzenlenen etkinlikte 30 özel çocuk sülünden geyiğe, tavus kuşundan atlara kadar kadar bir yaban haycanını görme şansına sahip oldu. Çiftliğin kurucusu Salim Yavaş'ın eşi Nükhet Yavaş özel çocuklarla yakından ilgilendi, onlara çiftliği ve hayvanları tanıttı. Etkinliğe Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil, ZİÇEV Müdürü Raşit Korkmaz, Milli Parklar Veterineri Engin Bahçeci ve çok sayıda özel çocuk katıldı. Şube Müdürü Uğur Bayil, 3 Mart Yaban Hayvanlarını Koruma Günü’nün anlam ve önemini anlatarak herkesin yaban hayatına saygılı olmasını istedi. Özel çocukların da yaban hayatını tanımasını istediklerini söyleyen Bayil, “Yaban hayatı tüm insanların ve gelecek nesillerin ortak kazanımıdır. İnsan aktivitelerinin yaban hayatı üzerindeki etkilerini en aza indirecek önlemlerin alınması, doğru ve uygulanabilir kuralların konulması ve bazı alanlarda ise hiçbir insan faaliyetine izin verilmeyen yaban hayatı rezervlerinin ayrılarak daha sıkı koruma tedbirlerinin alınması varlığımızın teminatıdır” dedi.

ÇOK MUTLU OLDULAR

Uğur Bayil şu bilgileri de verdi: “Ülkemizde 481 tür kuş, 150 tür memeli ve 130 tür sürüngen bulunmaktadır. Bu türler içerisinden yeterli popülasyon büyüklüğüne sahip olan ve av dönemi boyunca Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen sadece 30 tür kuş ve 6 tür memelinin avına izin verilmekte ve bunların dışındaki tüm türlerin avlanması yıl boyunca yasaktır”. ZİÇEV Müdürü Raşit Korkmaz özel çocukların daha sosyal bir hayat yaşamasını istediklerini belirterek, doğayla iç içe olmaları için çabaladıklarını söylerken, Saya Çiftliği’ni özel çocuklara tanıtan Nükhet Yavaş da doğada huzuru bulduklarını belirterek, çiftlikte 50 çeşidin üzerinde hayvanın bulunduğunu ifade etti. Çiftlikte özel çocukları ağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Nükhet Yavaş birçok kişinin bu hayvanları görmek için çiftliğe geldiğini de anlattı. Çiftlikte bulunan yaban hayvanlarını yakından inceleme fırsatı bulan özel çocuklar büyük mutluluk yaşarken hayvanları görebilmek için birbiriyle yarıştılar, onları hayvanları beslemeyi de ihmal etmediler.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HAYRİ DAĞLI MANİSA’DAÖnceki Haber

HAYRİ DAĞLI MANİSA’DA

ÜNİVERSİTELİ KIZ BIÇAKLA YARALANDISonraki Haber

ÜNİVERSİTELİ KIZ BIÇAKLA YARALANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!