KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN
21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutlamak için bir araya gelen çoğu kadınlardan oluşan Manisalı kooperatifçiler günün anlam ve önemini Mustafa Pala’dan dinledi.

Haber: Nezih VAROL

Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın-Koop) her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutladı. Kadın-Koop’un bu yıl 7’ncisini düzenlediği kutlama programı Teras-2 Restautant’ta bir çok sivil toplum kuruluşunun yönetici ve üyelerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıyla gerçekleşti. Kadın-Koop Başkanı Nilgün Beşirik, yönetim kurulu ve tüm üyelerin davetlisi olarak toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kooperatif Komitesi Başkanı aynı zamanda Defne-Kent Yapı Kooperatifi Başkanı da olan Hikmet Oban, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Manisa Şube Başkanı Beyhan Yörür, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Fatma Ayhan, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri, AK Parti Manisa İl, Şehzadeler İlçe ve Yunusemre İlçe Kadın Kolları yöneticileri ve çok sayıda kooperatif üyesi katıldı. Günün en önemli konuğu ise Türkiye’de kooperatifçiliğin duayenlerinden kabul edilen, Manisa kooperatifçiliğine 45 yıldır hizmet veren, OBASYA gibi marka kooperatiflerin kurucusu, Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala oldu.

“KADINLAR ÇOK BAŞARILI”

Mustafa Pala 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutlayarak yaptığı konuşmasında “Ülkemizde kooperatiflerin değeri yeterince anlaşılamadı, oysa kentsel ve kırsal kalkınmaya büyük katkı sağlayacak olan kooperatiflerin tümü adında ‘Kooperatif’ sözcüğünün de bulunacağı bir bakanlıkta toplanmalıdır” dedi. Pala konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde kooperatifçilik hareketi altın dönemini Atatürk’ün sağlığında yaşamıştır. Atatürk’ten sonra hiçbir kamu yöneticisi kooperatifçiliğe Atatürk kadar sahip çıkıp destek olmamıştır. Bugün kırsal ve kentsel alanda çekilen sıkıntıların bir nedeni de kooperatifçiliğe yeterli desteğin verilmemesidir. Yeterli destek verilmese de kooperatifler çalışmalarını sürdürüyor. Kooperatifçiliğin gelişkin olduğu iller içinde Manisa önlerde yer alıyor. Manisa’da her tür kooperatifin başarılı örnekleri var. Bu alanda kadınları görmek çok güzel. Kadın kooperatfileri çok başarılı çalışmalar yapıyor. MTSO içinde yer alan Kooperatifçilik Meslek Komitesi kooperatifçiliğin gelişmesine katkılarını sürdürüyor” dedi.

Programın ilerleyen saatlerinde nostaljik müzikler eşliğinde eğlenen kadın kooperatifçiler gönüllerince bir gün yaşadı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İLÇEDEKİ KAZADA FECİ ÖLÜMÖnceki Haber

İLÇEDEKİ KAZADA FECİ ÖLÜM

SON LOKOMOTİF İSTASYON MEYDANI'NDASonraki Haber

SON LOKOMOTİF İSTASYON MEYDANI'NDA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!