KARABUĞDAYLI MATADORUM SEVİNDİRDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARABUĞDAYLI MATADORUM SEVİNDİRDİ
Manisa’da kaliteli ve lezzetli ürünleriyle marka haline gelen Matador şimdi de gluten içermediği için kilo problemine son veren karabuğdaylı ekmek ve mamulleriyle gönüllerde taht kurdu.

Haber: Nezih VAROL

Manisa’da yıllardır unlu mamuller sektöründe hizmet veren Mehmet Yılmaz’a ait Matador Cafe ve Fırın kaliteden ödün vermeyen lezzetli ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Özellikle kilolarıyla derdi olanlar ve sağlık problemi yaşayanlar için önerilen karabuğdaylı ürünler Matador’da yerini aldı. ‘Karabuğdaylı Matadorum’ sloganıyla ekmeğinden çöreğine bir çok mamülün hammaddesi olarak sunulacak olan yeni ürünler gluten içermediğinden çölyak hastaları için de kurtarıcı olacak. Son yıllarda ününe ün katan karabuğdayı bünyesine alan Matador’da tanıtımı yapılan ekmek ve diğer ürünler daha ilk günden büyük ilgi gördü. İçinde bolca B vitamini ve magnezyum, 100 gramında yaklaşık 13 gram protein, 10 gram lif, 450 miligram potasyum, 18 miligram kadar da kalsiyum bulunan karabuğdayın faydaları saymakla bitmiyor, bu da karabuğdaylı ürünlere olan ilginin nedenini ortaya koyuıyor.

FİKRİ MÜLKİYETLE KORUMA ALTINA ALINDI

Matador Grup Unlu Mamuller Yöneticisi Bekir Barış Yılmaz yaptığı açıklamada “Karabuğdaylı Matadorum  marka tescili altında. Karabuğdaylı ekmek, gevrek, unlu zencefilli, tarçınlı ve çörekotlu kurabiye mamulleri ürettik ve bu yeni tıbbi unlu mamulleri bilimsel çalışma ortaklığı ve kurumsal AR-GE çalışmaları ile ürettik, fikri mülkiyet ile de koruma altına aldık” dedi. Matador Grup Üretim Sorumlu Müdürü  Gıda Mühendisi Tuğba Yaren ise karabuğday bitkisinin  doğal olarak sahip olduğu fenolik antioksidatif bileşenlerle olumlu etkiler gösterebilen fonksiyonel ürünler olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı: “Tıbbi fonksiyonel ürün olarak geliştirilen karabuğdaylı, antioksidan çeşnili ve biyoaktif ingrediyenli unlu mamuller desteğiyle kan şeker düzeyi, insülin direnci ve tansiyon düzeyi üzerinde olumlu etkilenmeyi amaçladık. T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi kapsamında 9 Eylül Teknoloji  Geliştirme Bölgesi Depark Teknopark Spil Innova Ltd. ile yapılan çalışmalarla gıda güvenliğine uygun karabuğdaylı ürün yelpazesi yarattık. Bu ürünler çölyak hastaları için de kullanım alanı oluşturuyor. Diğer yanda söz konusu karabuğdaylı ürünler bağırsak sağlığını düzenleyici ve obezite riskini azaltmaya yardımcıdır”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEV TÜRK BAYRAĞI YENİLENDİÖnceki Haber

DEV TÜRK BAYRAĞI YENİLENDİ

MANİSA YİNE SALLANDISonraki Haber

MANİSA YİNE SALLANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!