BİR ANNE TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİR ANNE TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR
Manisa Eğitim ve Koçluk Akademisi (MEKA) Genel Müdürü Profesyonel Lider Koçu Dr. Hülya Yurtdaş Pirinççi Zubeyde hanımı anarak “Senden öğrenecek ne çok dersimiz var” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı vefat yıldönümünde anan Manisa Eğitim ve Koçluk Akademisi (MEKA) Genel Müdürü Profesyonel Lider Koçu Dr. Hülya Yurtdaş Pirinççi, “Senden öğrenecek ne çok dersimiz var, okudukça hayran kalıyoruz. Bugün, seni bu hayranlıkla anıyoruz” dedi. Pirinççi, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bir gün Atatürk annesinin elini öper. Zübeyde Hanım onu kucakladıktan sonra Atatürk'ün elini bırakmaz. Atatürk; "Ne yapıyorsun anne?" der, elini çekmek ister. Zübeyde Hanım sakin ve katı bir ciddiyetle "Ben senin ananım; sen benim elimi öpmekle bana karşı olan vazifeni yapıyorsun; fakat sen vatan ve milleti kurtaran bir Devlet Reisi'sin, ben de onun halkıyım, elini öpebilirim" cevabını verir. Sevgili Zübeyde Hanım, senin nasıl bir Türk Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ‘ün annesi olduğunu, bu tavrın gözler önüne seriyor... Hep söylenir ben de inanır ve katılırım. Edep ve haya, genetikle geçen ve çocukluktan alınan aile; en çokta anne terbiyesi ile öğrenilir...”

“KENDİSİNİ ÖRNEK ALIYORUZ”

Dr. Hülya Yurtdaş Pirinççi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sen, yaşamın boyunca verdiğin huzur ve özgür yaşam mücadelesini , böyle bir evlat yetiştirmeye, bu kadar sağlam bir duruş ile yansıttın... Ne mutlu ki, bir kadın olarak ne istediğini hep bildin, ömrünü imkansızlıklarla mücadele vermeye, bir kahraman yetiştirmeye adadın... Senden öğrenecek ne çok dersimiz var, okudukça hayran kalıyoruz. Bugün , seni bu hayranlıkla anıyor ve özgür bir Türk kadını, topluma faydalı,  çalışkan ve mücadeleci bir evlat yetiştirmeye çalışan anne , herşeyden önemlisi de bunu kendisine olan, özsaygısının yansıdığı dik duruşu ile örnek olarak selamlıyorum... Ne mutlu  bizlere... Sevgi ve saygılarımla, rahmet ve minnet ile anıyoruz”.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5 BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ’YE GEÇTİÖnceki Haber

5 BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ’YE GEÇTİ

BU MÜDÜR SON OLSUN!Sonraki Haber

BU MÜDÜR SON OLSUN!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!