Havaların Serinlemesi Onlara Yaramadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havaların Serinlemesi Onlara Yaramadı
Bayan konfeksiyonda söz sahibi olan Ankaralı konfeksiyoncular, Anneler Günü öncesi serin havanın hakim olmasının işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirtiyor.

Bu yıl 13 Mayıs’a denk gelen Anneler Günü için yoğun bir hazırlık süreci geçiren Ankaralı konfeksiyoncular, hafta arefesinde yurt genelinde hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle beklediği satışları yapamadı.


Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Fulden Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle bayan konfeksiyonda söz sahibi olan Ankaralı konfeksiyoncular için Anneler Gününün büyük önem taşıdığını kaydetti.


Annelerini sevindirmek isteyenlerin önemli bölümünün konfeksiyonu tercih etmesi nedeniyle her yıl satışların bu dönemde doruk noktaya çıktığını anlatan Güney, bu yıl ise Anneler Günü satışlarının önceki yıllara nazaran ”tatsız, tuzsuz” olduğunu söyledi.


Bunda temel sorunu havaların dengesizliği olarak gösteren Güney, ”İlkbahar sezonu başında Anneler Günü satışları için çok umutluyduk. Ancak bir anda hakim olan serin hava nedeniyle şu ana kadar beklentilerimiz karşılanamadı. Satışlarda düzen yok. Mağazalarda halen pardesü bulabiliyoruz” dedi.


-Anneler ayakkabı sever- Anneler günü, alışveriş merkezlerinde de hummalı hazırlıklara sebep oldu. Ankara’nın en büyük AVM’lerinden biri olan AnkaMall yöneticisi Tahir Yılmaz, Anneler Günü için, ”Ayakkabı odaklı çalışmalarımız mevcut, çünkü bayanlar için ayakkabı, takıdan ev aletlerinden daha değerli” dedi. 10 Mayıs–20 Mayıs arası ”Ayakkabı Günleri” gerçekleştireceklerini ifade eden Yılmaz, ”AVM’mizde 14 mağazanın katılacağı etkinliğimiz için dekoratif amaçlı dev ayakkabılar hazırlattık” dedi.


-AKM’de renkli taş ve kolyeler-


Atatürk Kültür Merkezi fuar alanında bu yıl 8’incisi düzenlenen ve 14 Mayıs’a kadar ziyarete açık olan ”Canım Annem Hediyelik Eşya Günleri” etkinliği de konuklarını ağırlıyor. Hindistan ve Senegal ağırlıklı olmak üzere 25 yabancı, toplam 186 firmanın bulunduğu ”Canım Annem Günleri” 50 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Fuar alanında doğal taşlardan el işçiliği kolye–yüzüklere kadar renkli ürünler satılıyor.  ( Milliyet )


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zara ve Mango 6. BölgedeÖnceki Haber

Zara ve Mango 6. Bölgede

Diva`dan Seyirciye Bacak AyarıSonraki Haber

Diva`dan Seyirciye Bacak Ayarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!