Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,99 artış gösterirken, bu veriler doğrultusunda memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı zam oranları da kesinleşmiş oldu.
Açıklanan verilere göre, ilk altı aylık enflasyon oranı esas alınarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayından itibaren yüzde 17,76 oranında zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına uygulanacak zam oranı ise yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Öte yandan, en düşük emekli aylığının 23 bin 552 liraya çıkarılmasını öngören kanun teklifi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.
Zam oranlarının netleşmesiyle birlikte ödeme takvimi de belli oldu. Buna göre memurlar, zamlı maaşlarını 15 Temmuz itibarıyla hesaplarında görebilecek.
Mehmet Tekin - Manisa
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.