Dünyada ve Türkiye`de Faktoring ve Ekonomik Görünüm Semineri Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyada ve Türkiye`de Faktoring ve Ekonomik Görünüm Semineri Yapıldı
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği “Dünya’da ve Türkiye’de Faktoring ve Ekonomik Görünüm” konulu seminer düzenledi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, TEB Faktoring A.Ş. Genel Müdürü Çağatay Baydar ve Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Akil Özçay’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Dünya’da ve Türkiye’de Faktoring ve Ekonomik Görünüm” konulu seminer düzenledi.


Seminerde, katılımcılara dünyadaki son ekonomik gelişmeler ve faktoring konuları hakkında uzmanlar tarafından bilgi aktarıldı. Dünyadaki ekonomik gelişmelerden bahseden Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Akil Özçay, Çin, Amerika ve Avrupa ekonomisiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

İhracatta Türkiye’nin net artışla ilerleyeceğine dikkat çeken Özçay, şöyle konuştu: "Türkiye’nin büyümesine net ihracatın katkısı değişmekte. 2012 yılı için, ihracatın Türkiye ekonomisini pozitif yönde etkileyeceğini öngörüyoruz. Türkiye’nin Avrupa piyasalarındaki zayıflamayı alternatif piyasalarla tam olarak telafi edebilmesi mümkün görünmese de, küresel talepteki daralmayı en az hasarla Türkiye atlatacak gibi gözüküyor. Bu çerçevede, yeni potansiyel pazarlar sayesinde ihracatın artışı devam edecektir diye düşünüyorum” Türkiye’de ihracatın yaklaşık yüzde 60’ı açık hesap denilen mal mukabili yani söze dayalı ticaret olduğuna dikkat çeken TEB Faktoring A.Ş. Genel Müdürü Çağatay Baydar, şunları söyledi: ”İhracatçılarımızın açık hesap mal satmamasını, kaynaklarını riske atmamasını, ülkemizin sermaye kaybının önlenmesini istiyoruz. Firmaların yurt dışındaki alacaklarını garanti altına alıyoruz ve ihracatçıya ve ülkemize katma değer yaratıyoruz” Baydar, ayrıca, "Faktoring sektöründe sorunlu alacakların 2011 sonu itibariyle artış yaşandı. 2008’de 2 milyon euro olan alacaklar, 2011’de 5 milyon euroya yükseldi. Şu an, Türkiye’deki ihracatın yüzde 5’i faktoring tarafından garanti altına alınıyor“ diyerek sözlerini bitirdi. İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çikolata İhracatçıları Organik Ürünlerle ABD Pazarına Çıkarma YapacakÖnceki Haber

Çikolata İhracatçıları Organik Ürünlerle...

Dünya Adana - Ceyhan`ı KonuşuyorSonraki Haber

Dünya Adana - Ceyhan`ı Konuşuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!