Manisa
19 Ocak, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.28
  • EURO
    50.37
  • ALTIN
    6488.8
  • BIST
    12.669
  • BTC
    92493.008$

11. Yargı Paketi’nde Tahliyeye Fren!

11. Yargı Paketi’nde Tahliyeye Fren!
TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda “11. Yargı Paketi” olarak bilinen teklifin görüşmelerinde 27. maddeyi değiştirerek erken tahliye kapsamını daralttı. Kadın ve çocuğa yönelik ağır suçlardan hükümlüler düzenlemeden yararlanamayacak.

TBMM Adalet Komisyonu, “Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni bugün yapılan toplantıda kabul etti. Teklifin en tartışmalı başlıklarından biri olan Covid-19 döneminde uygulanan infaz indirimine benzer düzenleme içeren 27. madde, komisyonda verilen önergeyle önemli ölçüde daraltıldı.

Düzenlemeye göre, 31 Temmuz 2023 ve öncesinde suç işlemiş hükümlülerin açık cezaevine geçiş ve denetimli serbestlikten 3 yıl erken yararlanması öngörülüyor. Ancak yapılan değişiklikle terör ve örgüt suçlarının yanı sıra kadına ve çocuğa yönelik kasten öldürme, cinsel saldırı ve çocuğun cinsel istismarı suçlarından hükümlü olanlar da kapsam dışına çıkarıldı.

İlk etapta yaklaşık 55 bin mahkûmun tahliye edilmesi bekleniyordu. Ancak daraltılan kapsam nedeniyle tahliye sayısının düşeceği belirtiliyor. Teklifte ayrıca İcra ve İflas Kanunu’nda değişiklikler yer alıyor; nispi harç ve teminat yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin ihalenin feshine yönelik taleplerinin mahkemece kesin olarak reddedilmesi düzenleniyor.

11. Yargı Paketi, komisyon sürecinin ardından TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasama aşamasına devam edecek.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!