Manisa'da Yaşam (06.12.2019 Özet)

Radyo HİRAŞ’da merakla beklenen ‘Manisa’da Yaşam’ programının bu haftaki konuları Ulusal ve Yerel Düzeyde Ekonomik Gelişmeler, Sipil Grup, Akgedik TOKİ, Spiloks ve Manisa FK oldu.

Haber: Nezih VAROL

HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur’un Radyo HİRAŞ için hazırlayıp sunduğu, Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala’nın yorumlarıyla renk kattığı ‘Manisa’da Yaşam’ programında bu hafta yine gündeme damgasını vuran konular ele alındı. Rıfat Emin Uygur yayın ortağı Mustafa Pala ile Ulusal ve yerel düzeyde ekonominin durumundan zor günler yaşayan Sipil Grup’a, Akgedik TOKİ’de hak sahiplerin rahatlatılmasından özel bir okulda öğretmenlerin yaşadığı maaş sıkıntısına, hayat veren Spiloks’dan rakiplerinin korkulu rüyası Manisa Futbol Kulübü’ne kadar gündeme dair ne varsa yorumladı. Programda Mustafa Pala’nın her hafta Manisa İnternet Haber için yazdığı köşe yazısı da okundu. Pala, ‘Hakkı Bayraktar İçin’ başlıklı yazısında duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

HAKKI BAYRAKTAR İÇİN

Değerli Manisalılar, Ben bu güzel kenti ve bu kentin güzel insanlarını seviyorum. İnsanların tümünü değil elbet, sevmek isteyip sevemediklerim de var. Kim bunlar mı diyeceksiniz? Bunlar yangına körükle gidenler; Bunlar dedikoduyu çok sevenler; Çözüm odaklı olmayanlar; Olmazı olurun önüne geçirip, sesini yükseltenler. Sevdiklerimin sayısı daha çok biliyorum ama sevdiklerimin sesleri sevmediklerimden daha az çıkıyor. Manisa’da günlerdir,  Sipil Grup’un battığı, Hakkı Bayraktar’ın kaçtığı konuşuluyor. Dedikodu, ağaç kurdu gibidir.  Sadece dedikodusu yapılana değil, yapana da zarar verir. Benim bildiğim ve çok sevdiğim kardeşim yerine koyduğum Hakkı Bayraktar,  zorluklardan kaçacak bir insan değil. Hakkı Bayraktar’ı sevenler olarak,  bir araya gelebiliriz. Çözüm yolları araştırabiliriz. Fabrikaların kapanmasının sorunu çözmeyeceğini bilerek çalışmasına katkı yapabiliriz. Fabrikalar çalışmalı ki, işçi parasını alabilsin. Fabrikalar çalışmalı ki, borçlar ödenebilsin. Niye, bir konsorsiyum oluşturmak için girişim yapılmıyor? Niye, İlgili kurum ve kuruluşlar konuya el atmıyor? Niye, Sipil Grup’a nefes aldıracak, Konkordato ya da iflas kararı  hızla alınmıyor? Niye, Siyasilerimiz devreye girmiyor? Niye, vergi rekortmeni bankalarımız yeni çözümler üretmiyor, üretilmesine katkıda bulunmuyor? Ben, Sipil Grup alacaklılarına sesleniyorum. Siz de çözümden yana olun. Fabrikalar çalışsın, alacaklarınız ödenir. Dostluklar ve ilişkiler devam eder. Ben, Vergi rekortmeni bankalara seslenmek istiyorum.  Fabrikalar kazanmazsa siz nasıl kazanacaksınız. Ben alacağımı alayımda, firma batarsa batsın deme yerine, desteğimi sürdüreyim de firma kurtulsun, denilmesi gerekir değil mi? Hakkı Bayraktar’ın yardımı hak eden iyi bir insan olduğunu biliyorum. Hızla alınacak bir iflas yada konkordato kararı kurtuluşa kapı aralayabilir. Yapılacak dayanışmayla ve ufak dokunuşlarla sorunun çözüleceğine, fabrika bacalarının tüteceğine çalışan fabrikaların ülkemizin ve kentimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına olan sarsılmaz inancımla ve umudumla saygı ve sevgilerimi sunuyorum…

“SİPİL GRUP YAŞATILMALI”

Program yapımcısı Rıfat Emin Uygur da Ulusal ve yerel düzeyde ekonominin durumunu değerlendirerek Sipil Grup’ta yaşanan çıkmazı ve Hakkı Bayraktar hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etti: “Sayın Hakkı Bayraktar’ın durumuna herkes düşebilir. Düşünün, çoğu işadamının parasını bankaya yatırıp faiz alarak çoğalttığı bir dönemde Hakkı Bayraktar yatırımı ve istihdamı seçip ülke ekonomisine katkı sunmayı tercih etti. Manisa kalkınsın, ekonomisi hareketlensin istedi. Şu an yaşanan olayla ilgili dedikodu yapmak yerine doğruların araştırılması gerekir. Sayın Mustafa Pala’nın bu anlamda ortaya koyduğu sonuçlar çok değerli, çünkü bir araştırma yaptı, ilgililerden bilgi aldı, doğru ve sağlıklı verilerle sonuca ulaştı. Ülkemizde geçmişte de bir çok ekonomik kriz yaşandı ve hepsinin üstesinden gelindi. 2008 yılının Eylül ayında çok önemli bir kriz yaşanmıştı, çoğu işadamı çeklerini ödeyemedi, bu durum tüm piyasaları altüst etti, bir çok işyeri kapandı. Hakkı bey de buna benzer bir sürecin sıkıntısını yaşıyor, bu noktada Sipil Grup’a ve Hakkı beye sahip çıkılmalı, destek olunmalı. Söylenildiği gibi bir kaçışın ve Manisa’yı terk edişin mümkün olmadığını düşünüyorum, maddiyatı bir kenara bırakın, Hakkı bey 50 yıllık manevi bir birikimi bir günde harcamaz”.

PİYASALARI DEĞERLENDİRDİ

“Önümüzdeki yılın birinci ve ikinci çeyreğinden sonra Türkiye ekonomisinin düzene gireceğini düşünüyorum, Hakkı Bayraktar’da bu süreçte Sipil Grup’u toparlayacaktır” diyerek sözlerini sürdüren Rıfat Emin Uygur şu konulara da değindi: “Tüm dünyada iki önemli lokomotif sektör vardır; biri inşaat, diğeri otomotiv sektörüdür, bu iki sektörün hızla canlandırılması gerekir. Öyle olursa ekonomi düzene girer, piyasalar rahatlar, krizden çıkılır. Sipil Grup’ta da sıkıntı inşaat bölümünde yaşanmış, plastik ve diğer bölümler inşaat bölümünde yaşanan sıkıntıdan etkilenmiş. Bu arada Yunusemre Belediyesi’nin Akgedik’de 2’nci etepda başlattığı TOKİ konutlarında yaşanan fiyat artışıyla ilgili yaşanan gelişmeyi de aktarayım; Bu durum buradan konut edinmek isteyen vatandaşları olumsuz etkilemişti. Başkan Mehmet Çerçi Ankara’ya gidip yetkililerle görüşüp yüzde 8’lik bir indirim sağlamış ve taksitleri de 180 aya çıkartmış. Konut sahibi olmak isteyenler için bu şartlar memnun edici olmuş. Son üç aydır özel bir okulda yaşanan sıkıntılı süreç de öğretmenlerin özverisi ile atlatılmaya çalışılıyor. Burada görev yapan öğretmenler maaşlarını alamamış, buna rağmen eğitim vermeye devam ediyorlar, ülkemizin böyle özverili öğretmenleri olduğu sürece sırtımız yere gelmez, ancak bu öğretmenlerin sorunları bir an önce çözümlenmeli, hakları verilmeli”.

“SPİLOKS HAYAT VERMEYE DEVAM EDİYOR”

Program yapımcısı Rıfat Emin Uygur hizmet aldığı Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nden de söz ederek şu bilgileri verdi: “İyi ki burayı bana önerdiler ve iyi ki hizmet almaya başladım, çok memnunum. Oksijenle uygulama pek çok hastalığa şifa oluyor, örneğin şeker hastasıysanız ve yaralarınız iyileşmiyor, her geçen gün kötüye gidiyorsa, ani görme veya işitme kaybıyla karşılaştıysanız, yanıklarınız varsa, kronik kemik iltihabınız, ilerleyici enfeksiyonlarınız sizi halsiz düşürdüyse ve tüm bunlar hayatınızı çekilmez hale getirip yaşama küstüyseniz bir de Spiloks’a gitmelisiniz. Devletle anlaşmalı Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Hava ve Uzay Hekimi Uzman Dr. Mustafa Alan sorumluluğunda işinin ehli ekibiyle sizi hayata bağlıyor. Spiloks’ta denizaltını andıran hiperbarik oksijen tedavi ünitesi içinde atmosferik basınçtan daha fazla basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen veriliyor. Düzenli seanslarla devam eden tedavi kronik rahatsızlıklarınızı ortadan kaldırıp sizi yeniden eski günlerinize döndürüyor. Şeker hastalarının ayaklarındaki yaralar, iyileşmeyen yaralar, kemik iltihapları, kemik ölümü, yumuşak doku travmaları, yanık, beyin absesi, riskli deri ve doku yamaları, ani işitme kaybı, ani görme kaybı, damar tıkanıklığına bağlı yaralar, radyoterapi sonrası yaralar, soba ve tüp gaz zehirlenmeleri, vurgun, hava gaz embolisi, yumuşak doku enfeksiyonları bu mucize tedavi ile iyileşmiş, hayatlar kurtulmuş. Bunların dışında Multiple Skleroz, Otizm, Crohn hastalığı, Skleroderma gibi birçok hastalıkta da denenme ve araştırılma aşamasına gelinmiş. Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi Şehzadeler ilçesine bağlı 2’nci Anafartalar Mahallesi Halil Erdoğan Caddesi üzerinde hizmet veriyor. Danışmak, bilgi almak da ücretsiz. Uğrayın, canınıza can katın”.

“MANİSA FK’NIN MORALİ YÜKSEK”

Manisa FK’nın başarıya koştuğunu ifade eden Rıfat Emin Uygur şunları söyledi: “Türkiye Kupası 5’inci tur ilk maçında Kayserispor ’la karşılaşan Manisa FK 3-2 yenildi, ama deplasmanda oynanan bu maçta güçlü rakibi karşısında 2 gol atan Manisa FK başarılı sayılır. Aynı takım buraya da gelecek, kendi sahamızda çok daha fazla gol atacağımıza ve kazanacağımıza inanıyorum. Manisa FK Teknik Direktörü İsmail Ertekin de maç sonrası "Seyir zevki yüksek güzel bir maç oldu. Bizim adımıza son derece sevindirici tablo var. Sadece skor bizi sevindirmedi. Ama maçın başından sonuna kadar oyuncularım son derece iyi mücadele etti. Kayserispor sahada genç oyuncularla yer aldı. Onlarda iyi mücadele ettiler. Kazandıkları için onları tebrik ediyorum" demişti. Ben de hocamızı ve tüm teknik ekibi, yöneticileri, futbolcuları, emeği geçen herkesi kutlarım”.

 

Dolu dolu sohbetlerle yaşanan bir ‘Manisa’da Yaşam’ programı daha Rıfat Emin Uygur’un birlik ve beraberlik mesajıyla son buldu. Uygur, “Türk halkı ve Manisalılar olarak her günümüzün barış ve kardeşlik duyguları içerisinde mutlu ve huzurlu yaşanmasını diliyoruz” dedi.

Son Eklenen Videolar