Manisa'da Yaşam (01.11.2019 Özet)

Yıllardır Manisa'nın ve Manisalıların sesi olmayı sürdüren Manisa'da Yaşam programında bu hafta gündem değerlendirildi. HİRAŞ Medya Grup Başkanı Rıfat Emin Uygur ve Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala, ülkenin ve Manisa'nın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Programın başında manisainternethaber.com'da yayımlanan Mustafa Pala imzalı 'DIŞ POLİTİKA' yazısı; HİRAŞ Medya Grup Genel Yayın Yönetmeni Hale Taştekin'in sesinden dinleyicilerle buluştu.

 

"DIŞ POLİTİKALAR İYİ YÖNETİLEMİYOR"

Donald Trump'ın, Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubu değerlendiren Mustafa Pala; her iki tarafın da zaman zaman dış politikalarda yanlış hamleler yapabildiğini, yapılacak olan hamlelerde 'Yurtta Barış Dünyada Barış' sözünün esas alınması gerektiğini söyledi. Rahip Brunson olayında taviz verilmesinin olumsuz bir geri dönüşü olduğunu belirten Pala; "FETÖ'yü vermeyen devlete Rahip Brunson'u vermemeliydik" dedi. 

 

"LİDERLER YANINDAKİ YALAKALARDAN KURTULMALI"

Dış politikaları değerlendiren ikili ardından iç politikadaki aksaklıklara değindi. Daha iyi bir yönetim için liderlerin yanındaki yalakalardan kurtulması gerektiğini dile getiren Rıfat Uygur; "Liderler yanındaki yalakalardan, şakşakçılardan kurtulmalı. Eleştirel yaklaşan, eksikleri dile getiren kişileri etrafında bulundurması; bir lider için çok gerekli bir şey. Bugün 300-500, 5 bin-10 bin nüfuslu ilçelerin, beldelerin belediye başkanları dahi, bu şakşakçılara aldanarak hadlerini aşıyor, kibire kapılıyor; söylememesi gereken şeyler söylüyor, yapmaması gereken şeyler yapıyorlar. Herkes haddini bilmeli" dedi.

 

"KENT KONSEYLERİ KURULSUN"

Daha yaşanabilir bir Manisa için yıllardır bu kente envai çeşit hizmet veren ikili; kent konseylerinin yeniden faal hale gelmesini istediklerini belirtti. Manisa'da ilk Kent Konseyi Başkanlığı yapan ismin kendisi olduğunu belirten Pala; "Kent konseyleri yeniden kurulmalı. Kent konseylerine siyaset sokulmamalı. Kent konseylerine para, ödenek gibi şeyler bağlanmamalı. Kent konseyinin tarafsız ve kısıtsız hizmet vermesi için gereken budur. Kent konseyleri tarafsız, para için değil hizmet için, yaşanabilir bir Manisa için çalışmalıdır" dedi.

 

 

Gündeme dair ne varsa konuşulan bir ‘Manisa’da Yaşam’ programı daha Rıfat Emin Uygur’un birlik ve beraberlik mesajıyla son buldu.

Son Eklenen Videolar