Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl psiko-teknik değerlendirme ve ehliyet işlemleri için bir merkeze başvuran Erdal Kolay, merkezin sahibiyle tanışarak zamanla arkadaşlık ilişkisi geliştirdi. İddiaya göre, taraflar sık sık bir araya gelerek çay içip sohbet ediyordu.
Bir buluşma sırasında merkez sahibinin, “e-Devlet’ten belgeni kontrol edeceğim” diyerek Kolay’ın telefonunu aldığı, bu sırada mobil bankacılık hesabına girip işlem yaptığı öne sürüldü. Şüphelinin ilk olarak 300 bin lira kredi çekip kendi hesabına aktardığı, ertesi gün kredi kartından sanal POS aracılığıyla 350 bin lira, üçüncü gün ise esnek hesaptan 350 bin lira transfer ettiği iddia edildi.
Bankadan gelen bilgilendirme mesajlarıyla durumu fark eden Kolay, şahısla konuşmaya gittiğinde tehdit edildiğini ileri sürdü. Bunun üzerine avukatı Emre Ateş ile birlikte Turgutlu Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Kolay, “Dekontları ve tüm belgeleri savcılığa sunduk. Cezalandırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.