Manisa
08 Ekim, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    41.71
  • EURO
    48.80
  • ALTIN
    5316.7
  • BIST
    10.735
  • BTC
    124448.64$

Ticaret Bakanlığı İki Lavabo Açıcıyı Yasakladı: Evindekiler Dikkatli Olmalı!

Ticaret Bakanlığı İki Lavabo Açıcıyı Yasakladı: Evindekiler Dikkatli Olmalı!
Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yaptığı açıklamada sağlık ve güvenlik riski taşıyan iki lavabo açıcı ürünün satışının yasaklandığını ve piyasadan toplatılacağını duyurdu.

Yapılan denetimlerde Oxfo Proboom (barkod: 8683454001513) ve Cer (barkod: 8684127033039) marka lavabo açıcıların, çocuk emniyetli kapak ve dokunsal uyarı işaretleri gibi temel güvenlik önlemlerini taşımadığı tespit edildi. Bu eksikliklerin özellikle çocuklar açısından ciddi kazalara yol açabileceği vurgulandı.

 

Bakanlık, vatandaşları bu ürünleri kullanmamaları, çocukların ulaşamayacağı bir yerde muhafaza etmeleri ve toplatma süreciyle ilgili resmi duyuruları takip etmeleri konusunda uyardı. Ayrıca, bu ürünlerin bulunduğu hanelerin yerel atık yönetimi ve iade prosedürleri hakkında bilgi almaları tavsiye edildi.

 

Karar, evlerde sıkça kullanılan temizlik kimyasallarının güvenlik standartlarına uygunluğu konusunda tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!