Manisa
08 Ekim, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    41.71
  • EURO
    48.80
  • ALTIN
    5316.7
  • BIST
    10.735
  • BTC
    124448.64$

Manisa’da Veliler Zorlanıyor: Okul Masrafları Cep Yakıyor!

Manisa’da Veliler Zorlanıyor: Okul Masrafları Cep Yakıyor!
Manisa’da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması, veliler için ekonomik bir endişeyi de beraberinde getirdi. Kırtasiye, okul kıyafeti, servis ve yemek ücretlerinin toplamda 8-9 bin TL’ye kadar çıkması, özellikle düşük gelirli ailelerin bütçelerini sarsıyor.

Veliler, asgari ücretle geçinmenin bu şartlarda imkânsız hale geldiğini belirterek destek talebinde bulundu. Yunusemre ilçesinde bir veli, “Bir çocuğun kırtasiye ve kıyafet masrafı bile maaşın yarısını götürüyor. Servis ve yemek ücreti de eklenince yetişemiyoruz” diye konuştu.

 

Yerel esnaflar da fiyat artışlarının farkında olduklarını, ancak maliyetlerin kendilerini de zorladığını ifade ediyor. Manisa’daki birçok aile, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yalnızca ders kitapları değil, temel okul ihtiyaçları için de destek mekanizmaları geliştirmesini bekliyor.

 

Uzmanlar, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için artan maliyetlerin sosyal devlet anlayışıyla hafifletilmesi gerektiğini vurguluyor. Böylece öğrencilerin eğitim hayatına ekonomik zorluklar nedeniyle sekte vurulmasının önüne geçilebileceği belirtiliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!