Manisa
17 Ocak, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    43.27
  • EURO
    50.20
  • ALTIN
    6375.3
  • BIST
    12.669
  • BTC
    95254.350$

Kuyumcularda Nakit Altın Dönemi Sona Eriyor

Kuyumcularda Nakit Altın Dönemi Sona Eriyor
Nisan 2026’dan itibaren tüm altın satışları banka kanallarıyla yapılacak; nakit ödeme kabul edilmeyecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi ile kuyumcularda nakit ile altın satışı sona eriyor. Gram, çeyrek, ziynet ve külçe altın dahil tüm ürünler, kredi kartı, banka kartı veya IBAN üzerinden havale/EFT ile satın alınacak.

Yeni uygulama kapsamında hayata geçirilen Kıymetli Metal Takip Sistemi (KMTS) ile satılan altınlar, bandrol ve seri numarası ile takip edilecek. Böylece altınların kaynağı ve piyasadaki hareketleri merkezi bir sistem üzerinden izlenecek.

Yetkililer, düzenlemenin kayıt dışı ekonomiyle mücadele, sahte altın riskini azaltma ve daha şeffaf ticaret sağlama amacı taşıdığını belirtiyor. Yeni sistem küçük tutarlardaki satışlarda bile geçerli olacak ve her işlem banka kanalıyla kayıt altına alınacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!