20 Kasım 2025’te, İstanbul’un Kartal ilçesinde bir lisede meydana gelen trajik olayda, 16 yaşındaki lise öğrencisi İsmail Mert Küçükbaşar, sınıf arkadaşı H.H.A. (16) ile önce şakalaştıktan sonra kavgaya dönüşen bir tartışma sonucunda yumruk darbesi aldı. H.H.A.’nın attığı yumrukla Mert yere düşerek başını beton zemine vurdu.
Olay sonrası sağlık ekipleri okula çağrıldı ve İsmail Mert, ilk müdahalenin ardından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören Mert, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Şiddet olayının ardından H.H.A. emniyette gözaltına alındı; sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cenaze merasimi, Mert’in memleketi Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde, Merkez Çarşı Camii’nde öğle namazının ardından defnedildi. Aileyle yakın olan kaynaklara göre, Küçükbaşar ailesi için Mert “evin tek oğlu” idi.
Okul arkadaşlarından biri, yaşananlar karşısındaki üzüntüsünü şöyle dile getirdi: “Mert çok saygılı, çok iyi biriydi. Keşke Bilecik’e beraber gelseydik ama bu sebepten değil.” Ayrıca, Mert’in TEKNOFEST Robotik Sistemler alanında yarışmalara katıldığı bilgisi de paylaşıldı.
Bu olay, eğitim kurumlarında akran içi şiddetin ne denli ağır sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.