Şimşek açıklamasında, kamu vicdanını yakından ilgilendiren bu konunun, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirterek, “Yargı süreçleri tamamlanmış ve hakkında herhangi bir suç unsuru bulunmadığı ortaya konmuş vatandaşlarımızın görevlerine iadesi yönündeki beklenti her geçen gün artmaktadır” dedi.
Ayrıca sicil affı ve ehliyet affı beklentilerine de değinen Şimşek, geçmişte yaşanan bazı idari ve hukuki süreçlerin vatandaşların günlük yaşamlarını zorlaştırdığını ifade ederek, bu alanlarda yapılacak düzenlemelerin toplumsal fayda sağlayacağını dile getirdi.
Ücretli öğretmenlerin durumuna da dikkat çeken Şimşek, eğitim alanında görev yapan bu kesimin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, “Eğitim sistemimizin önemli bir parçası olan ücretli öğretmenlerimizin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi, eşit ve adil çalışma koşullarının sağlanması büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Şimşek, tüm bu başlıklarda yapılacak düzenlemelerin toplumsal barışa katkı sunacağını ve kamuoyunda oluşan beklentilere karşılık vereceğini belirterek, ilgili kurumların konuyu kapsamlı şekilde değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.