Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna seslendi. Levent, gözaltına alınmadan önceki akşam İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’a mesaj gönderdiğini, son 15 gündür de aynı konuda her gün mesaj attığını belirtti.
Açıklamasında, deprem sürecinden bugüne kadar Ahbap Derneği’nin tüm faaliyetlerinin denetlenmesini istediğini ifade eden Levent, kişisel borç-alacak ilişkilerinin Ahbap ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını savundu. Derneğin bu ilişkilerle hiçbir bağlantısının bulunmadığını belirten Levent, gerçeğin yargı sürecinin sonunda ortaya çıkacağını söyledi.
Levent, “Asıl bombayı bekleyin. Yakında yapacağım açıklamalarda bu sürece en baştan nasıl gelindiğini öğrenecek ve hayretler içerisinde kalacaksınız.” ifadelerini kullanarak önümüzdeki günlerde yeni açıklamalar yapacağını duyurdu.
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Haluk Levent hakkında yöneltilen suçlamalara ilişkin adli süreç sürerken, Levent ise yaptığı açıklamada tüm iddiaları reddederek kişisel mali ilişkilerinin Ahbap Derneği ile bağlantılı olmadığını savundu. Soruşturmaya ilişkin nihai değerlendirme, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından netlik kazanacak.
Mehmet Tekin- Manisa
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.