“YA ÖTENAZİ YA EŞİT YAŞAM”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“YA ÖTENAZİ YA EŞİT YAŞAM”
4 yaşından beri engelli olarak yaşamını sürdüren Ali Haydar Koyun yetkililere seslenerek “İnsan onuruna yaraşır eşit bir yaşam hakkı tanımayacaksanız ‘Aktif Ötenazi’ talep ediyorum” dedi.

Haber: Nezih VAROL

Yetkililere seslenerek “İnsan onuruna yaraşır eşit bir yaşam hakkı tanımayarak uyguladığınız Pasif Ötenazi yerine Aktif Ötenazi uygulamanızı talep ediyorum” diyen kişi 4 yaşından beri engelli olarak yaşamını sürdüren, aslında bu yaşamı sürdüremeyen, sürekli karşılaştığı engeller nedeniyle kalan ömrünü yaşamaktan vazgeçme noktasına gelmiş olan Ali Haydar Koyun. Yakın zamanda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yetkililere seslenen Ali Haydar Koyun şu ifadelere yer verdi: “Ya ÖTENAZİ, Ya da İNSAN ONURUNA YARAŞIR EŞİT BİR YAŞAM HAKKI. Dört yaşından beri engelli olarak yaşamını sürdüren Ali Haydar Koyun olarak, yasal ve anayasal haklarımızı sümen altı ederek görmezden gelen ve uygulamayan kişiler yüzünden maruz kaldığımız PASİF ÖTENAZİ uygulamasından yoruldum... Buradan açık ve net yetkililere sesleniyorum: İnsan onuruna yaraşır, eşit bir yaşam hakkı tanımayarak uyguladığınız PASİF ÖTENAZİ yerine AKTİF ÖTENAZİ uygulamanızı talep ediyorum”.

MÜCADELESİNİ SAYFALARA DÖKÜYOR

Sabırtaşı olsa çatlarken bir engelli olarak onca yılı rahat bir nefes alabilmek adına insan onuruna yaraşır eşit bir yaşam hakkı için mücadeleyle geçiren Ali Haydar Koyun ‘Sensizliğim’, ‘Senden Alacaklıyım Aşk’, ‘Sevginin Gücü’ ve ‘Ötelenen Hayatlar’ adlı kitapların da yazarı. Adını okuyucusuyla belirlemeye çalıştığı 5’inci kitabı ise şu günlerde piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Deneme, Edebiyat, Öykü kategorilerinde yazdığı eserleri Ares Yayınları, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları ve Siyah Beyaz Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluştu. Anadolu Üniversitesi AÖF Medya ve İletişim Bölümü mezunu olan Ali Haydar Koyun Malatyacadde, Malatyatarafsiz.com, Yaşadıkça Engelliler Haber ve Bilgi Portalı, Halamer.com, Güneş TV ve Malatya Söz Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor.

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FOTOĞRAFÇININ SEYİR DEFTERİ AÇILDIÖnceki Haber

FOTOĞRAFÇININ SEYİR DEFTERİ AÇILDI

İŞLETMECİDEN ALKIŞLANACAK HAREKETSonraki Haber

İŞLETMECİDEN ALKIŞLANACAK HAREKET

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!