“TUZAĞA DÜŞMEYİN”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“TUZAĞA DÜŞMEYİN”
Sinema ve dizi ve filmlerin tanınmış yüzü Deniz Demirler oyuncu olmak isteyenleri uyararak “Lütfen kayıt ücreti simsari olan sahte ajansların tuzaklarına düşmeyin, önce eğitim alın” dedi.

Haber: Nezih VAROL

Türkiye’de sinemaya olan ilgi azalırken televizyon kanalları için hazırlanan dizi filmlerde ciddi artış yaşanıyor. Bu işten öncelikle dizileri yaptıran kanallar kazanıyor, çünkü yükselen reytinglerle birlikte reklam gelirleri artıyor, ayrıca dizi tutarsa yapımcı da kazanıyor. Kazanan yapımcı başta başrol oyuncuları olmak üzere ekibine birçok sektörde alışık olmadığımız ücretleri ödüyor. Bir dizide kamera önü ve arkasında en az 60 kişilik ekip görev alıyor. Bazı dizilerde bu kadro 100 kişiye kadar çıkabiliyor. Genelde dizi maliyetinin yüzde 30’una yakınını başrol ve diğer oyuncuların aldığı ücretler oluşturuyor. İşte bu ücretleri duyan veya bilen birçok genç dizi film sektörünün kamera arkası ya da önünde görev almak istiyor.

DENİZ DEMİRLER UYARDI!

Talebin arttığı pek çok sektörde olduğu gibi bu sektörde de dolandırıcılar türedi. Vurguncular sahte ajans kurup ‘Dizilere Oyuncu Aranıyor’ ilanlarıyla vatandaşları kandırmaya başladı. Türkiye’nin bir çok şehrinde özellikle markalı otelleri kullanan dolandırıcılar yeni yüzler bulacaklarını ve dizilerde oynatacaklarını vaad ederek hayal tacirliği yapıyor, kayıt parası altında topladıkları milyonlarca lirayla sırra kadem basıyor. Uzun yıllardır bu sektöre hizmet veren ve beğeniyle izlenen bir çok dizi filmde rol alan tanınmış oyuncu Deniz Demirler tam da bu noktada sosyal medya hesabından yaptığı uyarılarla gençlere ve meraklılara doğru yolu gösteriyor. Manisa İnternet Haber’ konuşan Demirler “Bu iş için eğitim şart, öncelikle sinema ve tiyatro okulu veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslara gidilmesi gerekir” dedi. Demirler şunları söyledi: “Eğitimleri sonrasında gerçekten yetenekli olanlar, kendisini geliştirenler tabi ki gayret göstererek bu işte başarılı olacaktır. Sektörde yeterince eğitimli ve tecrübeli oyuncu var, o nedenle ajans adı altında vurgun peşinde koşan dolandırıcılara dikkat edilmeli. Defalarca uyarıyoruz, lütfen kayıt ücreti simsarı olan sahte ajansların tuzaklarına düşmeyin. İşinin ehli olan hiç bir ajans kayıt ücreti ve benzeri para istemez. Kayıt ücreti isteyen ajanslardan uzak durun. Özellikle gençler ailelerinden habersiz bu tür ajanslara gitmesinler, oyuncu seçmesi adı altında tertiplenen organizasyonlara katılmasınlar, hele ki kayıt ücreti diye alınmak istenen parayı ödemesinler. Kayıt ücreti o ajansın gerçek bir ajans olmadığını kanıtlar. Yıllardır işini en iyi şekliyle yapan, sektöre gerçekten kabiliyetli oyuncular kazandırarak faaliyet ve çalışmalarını profesyonelce yürüten ajansları tenzih ederim”.

   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUR'AN KURSU İNŞAATI BAŞLADIÖnceki Haber

KUR'AN KURSU İNŞAATI BAŞLADI

OTOMOBİLDE YILAN PANİĞİSonraki Haber

OTOMOBİLDE YILAN PANİĞİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!