ORTAYLI SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ORTAYLI SEVGİSİ SALONA SIĞMADI
Türkiye’nin tanınmış tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı, Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında “Yunus Emre ve Anadolu’da Tasavvuf” söyleşisi gerçekleştirildi. Manisa’nın en büyük salonunsa oldukça yoğun katılımla gerçekleşen söyleşide Ortaylı, Yunus Emre ve Anadolu’da bulunan gönül erlerinden bahsetti.

Türkiye’nin tanınmış tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Yunus Emre ve Anadolu’da Tasavvuf” söyleşisi gerçekleştirdi. Yunus Emre Millet Çarşısı’nda bulunan ve Manisa’nın en çok koltuk kapasitesine sahip konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Manisa Valisi Ahmet Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Eşi Melek Çerçi, Vali Yardımcıları Ahmet Yılmaz ve Hakan Volkan Köksal, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Söyleşi öncesi konuşma yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “İmkanlarımız ölçüsünde Millet Çarşısı içerisinde bulunan bu konferans salonumuzda en büyük koltuk kapasitesi yapma imkanımız oldu. Burası bütün camiamıza bütün vatandaşlarımızın faaliyetlerine açık. Halkımıza armağan olsun. Kıymetli hocamız İlber Ortaylı hocamızı bugün davet ettik. Yunus Emre Günleri kapsamında gelen hocamıza ve siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

“BÖYLE BİR SALONA İHTİYACIMIZ VARDI”

Manisa’nın önemli sorunlarından birisi olan kapasitesi yüksek bir etkinlik salonunun Yunusemre Belediyesi eliyle hayata geçtiğini ve bu sebeple Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine teşekkür ettiğinin altını çizen Deniz, “Kıymetli Manisalılar gerçekten müthiş bir heyecan ve ilgi var. Bu tarih bilincinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Tarihi sevdiren İlber Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Geçmişini bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Tarihimiz şanla şerefle kahramanlıklar ile doludur. Biz bir cihan imparatorluğu kurduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kenetlenerek Cumhuriyeti kurduk. Manisa her şeyin en güzeline layık. Böyle bir salona ihtiyacımız vardı. Bu güzel konferans salonu içinde Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ederim.” diye konuştu.

YUNUS EMRE’Yİ ANLATTI

Konuşmaların ardından ünlü tarihçi İlber Ortaylı da söyleşi kapsamında “Yunus Emre bütün yüzlerce beytinin hepsinde bir üslup bir dil tutarlılığına sahiptir. Türkçenin gazete ile televizyon ile yayılmayacağını anlamamız gerekir. Gençler Türkçe öğrenmiyor, Türkçeleri geriliyor. Böyle bir ortamda yapılacak tek şey şairlerdir. Yunus Emre’nin gezginci bir derviş olduğu biyografisinden anlaşılıyor. Gezginci dervişin o Türkçesi o beyitleri ile vazifeler yaptığını görürsünüz. Tasavvuf kültürü bizler için çok önemlidir. Anadolu’nun kendine has müesseseleri vardır. Halk tipi tasavvuf bunlardan birisidir. İkincisi de burası askeri bir cemiyettir. Askeri bir medeniyettir onunla da idari bakımdan bu devirlere kadar ulaşmıştır.” şeklinde konuştu. Söyleşi sonunda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ÇERÇİ İLBER ORTAYLI’YI AĞIRLADIÖnceki Haber

BAŞKAN ÇERÇİ İLBER ORTAYLI’YI AĞIRLADI

7 BÖLGE 81 İL BU ETKİNLİKTESonraki Haber

7 BÖLGE 81 İL BU ETKİNLİKTE

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!