MANİSA’DA YAŞAM GERİ DÖNDÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MANİSA’DA YAŞAM GERİ DÖNDÜ
Manisa’da Yaşam yeni sezonuyla izleyicileriyle buluştu. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 virüsünün ve pandemi sürecinin değerlendirildiği programda Manisa gündemi de konuşuldu.

Geçtiğimiz Mart ayında sezon finaline giren ve pandemi süreci sebebiyle seyirciyle buluşması ertelenen; Manisalıların yıllardır severek takip ettiği Manisa’da Yaşam programı nihayet seyircileriyle yeniden buluştu. HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur ve Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala’nın hazırlayıp sunduğu program pandemi sürecinin değerlendirilmesiyle başladı. Tüm pandemi önlemlerinin had safhada uygulandığı yayında, süreçle alakalı temizlik, maske, mesafe kuralı sık sık vurgulandı.

tygSrO

“TEMİZLİK, MASKE, MESAFE”

Pandeminin en önemli 3 kuralının ‘temizlik, maske, mesafe’ olduğunu söyleyen Rıfat Uygur, “Temizlik, maske, mesafe kuralı pandemiyi atlatmamızın en mühim anahtarı. Kalabalıklardan uzak durmak, sosyal mesafeyi gözetmek, kişisel temizliğimize normalden daha fazla dikkat etmek, maskemizi mümkün mertebe çıkarmamak ve bağışıklığımızı kuvvetli tutmak bizleri kurtuluşa götürecek. Bir kez daha vatandaşımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu hastalığı hafife almamamız, son vaka taburcu edilene dek ciddiyetimizi korumamız gerekiyor” dedi.

noU6PG

“PANDEMİ BİZE YENİ ŞEYLER ÖĞRETTİ”

“Pandemi bana berberliği öğretti. Kendi saç traşımı kendim oluyorum” diyen Mustafa Pala dinleyenleri tebessüm ettirirken, kıymetli tecrübelerini esprili şekilde dinleyenlere aktardı. Pala: “Pandemi bana berberliği öğretti. Kendi saç traşımı kendim oluyorum. Bireysel önlemlerimizi güçlendirmek zorundayız. Kurumların, kuruluşların aldığı önlemler bizleri bir yere kadar koruyabilir. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) bu konuda tebriklerimi sunuyorum. Önlemlerin en yoğun uygulandığı kurumlardan birisi olarak görüyorum. Tüm üyelerine özel dezenfektanlar, kolonyalar, maskeler dağıtılmasının yanı sıra hepimize test yaptırıldı. Sürecin ilk zamanlarında asılsız bilgiler kulaktan kulağa dolaşırken bizlere en doğru bilgilendirmeler MTSO tarafından yapıldı” şeklinde konuştu.

tkDAlQ

“EĞİTİM ŞART”

Mustafa Pala’nın manisainternethaber.com’da yayımlanan köşe yazısı Manisa’da Yaşam’da HİRAŞ Medya Grup Genel Yayın Yönetmeni Hale Taştekin’in sesinden Manisalılara okundu. Köşe yazısının okunmasının ardından, geçtiğimiz günlerde katıldığı Manisa Bahçeşehir Koleji’nin davetinden bahseden Mustafa Pala şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Manisa Bahçeşehir Koleji basın mensuplarını ağırladı. Okulu gezdiğimde kendi ilkokul yıllarım aklıma geldi. Ve Bahçeşehir Koleji’nin eğitimde ne kadar ileri seviyede olduğunu, bu kolejde eğitim gören gençlerimizin ne kadar da şanslı olduğunu düşündüm. Ben ilk defa bir okulun içinde CNC Tezgahı gördüm. Bahçeşehir’de okuyan öğrenciler CNC ile yaptığı çizimleri somut bir nesneye dönüştürebiliyor. Model uçak ve drone atölyesi var. Bir okulda öğrencilerin drone ve model uçak çalışmaları yapabilmesi kulağa ne kadar da uçuk geliyor. Fakat Manisa Bahçeşehir Koleji bunların gerçek olduğu bir okul. Okulun eğitimcileri çok yüksek bir vizyona sahip. Fırat Atlıhan’ı tebrik ediyorum. Herkes kendi bildiği işi yapmalı. Fırat Atlıhan da bir eğitimci, kendi işini yapıyor ve ezber bozacak derecede iyi yapıyor. Tüm velilerin ve öğrencilerin muhakkak ziyaret etmesi gereken bir okul”

lUL8Nn

“BAHÇEŞEHİR KOLEJİ EĞİTİMDE ZİRVE”

Rıfat Emin Uygur ise Manisa Bahçeşehir Koleji ile ilgili; “Manisa Bahçeşehir Koleji gerçekten eğitimde zirve. Fırat Atlıhan bu okulu apartmandan bozma bir binaya da yapabilirdi. Fakat sıfırdan bir eğitim yuvası, bir okul inşa etti. Çok yüksek standartlara sahip bir okul yarattı. Keşke şu da yapılsaydı denecek hiçbir şey bırakmadı. Kendisiyle ve Manisamıza kazandırdığı bu markayla gurur duyuyoruz. Aldığı eğitim bir insanın geleceğini belirleyen en önemli husus. Manisa Bahçeşehir Koleji’nden eğitim alan öğrencilerin, hayatının geri kalan her noktasında bunun katkısını göreceklerine inanıyorum. Model uçaktan robotik kodlamaya, müzikten spora, tiyatrodan fotoğrafçılığa; ve bunlar gibi bir çok alanda, öğrencilerine gerekli tüm imkanları sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Manisa’da Yaşam programının yeni sezonunun ilk programında bunlar konuşulurken, ikili; programı bolca sağlık, bolca huzur ve bolca kazanç temennileriyle sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MANİSA FK KOCELİSPOR'U AĞIRLAYACAKÖnceki Haber

MANİSA FK KOCELİSPOR'U AĞIRLAYACAK

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDISonraki Haber

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!