“ISPANAĞA SUİKAST DÜZENLEDİLER”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“ISPANAĞA SUİKAST DÜZENLEDİLER”
Manisa Ekonomik Halk Manavı sahibi Mehmet Dizemen “Temel Reis’in yediği lezzetli, faydalı ve ucuz sebzeye suikast düzenlediler, güzelim ıspanağın satışı durdu, şuan satılmıyor” dedi.

İstanbul’da bazı vatandaşların ıspanaK yedikten sonra zehirlenmesinin ardından ıspanak satışları düştü. Ispanakta zehir iddiası nedeniyle tonlarda sebze üreticilerin elinde kaldı. Manisa’da manav ve pazarcılar ise satışların düşmesinden dertli. Kimi vatandaşlar sağlık açısından faydalı olan ıspanağı alırken, kimileri “Zehirli mi?” şüphesiyle uzak duruyor. Manavcı esnaflarından Mehmet Dizemen ıspanağın zehirli olmadığını göstermek amacıyla bir tutam ıspanağı çiğ olarak yedi. Manisa Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halim Şener konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kalkıp da ıspanak böyleydi, karnabahar şöyleydi demek yanlıştır. Mantar için de aynı şeyleri söylüyorlar. Evet mantar hepsinden güzel. Cintar mantarını toplum yasak da olsa yiyor. Ispanakla ilgili Manisa’da kesinlikle böyle bir şeye rastlamadık. Halkımızın rahatlıkla, huzur içerisinde ıspanağı tüketmesinde herhangi bir sıkıntı yok. Ziraat Mühendisleri, Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü’nün bu konuyla ilgili yıllardan beri denetim yapıyor. Manisa ovamız bereketli, kaliteli topraklara sahiptir. Menemen ovasında yılda 5-6 sefer ıspanak hasat edilir, onun için Menemen ıspanağından, Manisa ıspanağından korkmaya gerek yok. Halkımız rahat ve huzurlu olsun. Pazar yerlerimiz cennet ve bereketlidir. Bolluk var. Yılbaşına kadar bolluk ve bereket devam edecek”.

ISPANAĞI ÇİĞ ÇİĞ YEDİ

Manisa Ekonomik Halk Manavı sahibi Mehmet Dizemen de ıspanak şatışlarıyla ilgili şunları söyledi: “Güzelim ıspanağın satışı durdu. Şuan bu ıspanak satılmıyor. Temel Reis’in yediği bu kadar lezzetli, bu kadar faydalı, bu kadar sağlıklı ve ucuz bir sebzeye suikast düzenlediler. Bu ıspanağı öldürdüler. Üretici mahvoldu, battı, seneye bir daha bunu dikmez. Bu insanlara ne olacak. Bu insanların zararını kim ödeyecek. Böyle televizyonlarda, gazetelerde bir şeyler yazarken dikkat etmeleri gerekiyor.  Ispanak üreticisi bitecek, yarın karnabahar, kerevize yaparlarsa insanlar vitamin yoksulluğundan hasta olacaklar, daha kötü olacaklar. O zaman daha iyi mi olacak. Bu ıspanağın toplanması, kasaya konulması, buraya gelmesi 1,5 liradır. Bu ıspanak normalde İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde 4-5 liraya satılabiliyor. Pazarlarda bile satılmıyor. Biz manavız, mecburuz getirmeye. Biz televizyonlarda çıkan bir şeye doğru yanlış olup olmadığını araştırmadan ona inanıyoruz. Ispanak insanı zehirler mi? Böyle bir şey yok. Dünya üzerinde böyle bir görülmemiş. Ispanağı insanların yemediğini düşünün. Bunları hayvanlar yiyor. O zaman hayvanları da öldürecek. İnsan kendi eliyle öldürür mü hayvanını. Büyüklerimiz bunlara acil müdahale etmesi gerekiyor. Seneye bu ıspanak 10 lira olduğunda vatandaş ıspanak alamayacak. Ben bu ıspanağı çiğ çiğ yerim”.

ISPANAK SATIŞLARI DÜŞTÜ

Yaklaşık 35 yıldır pazarda ıspanak sattığını söyleyen esnaf Cengiz Yıldırım da şunları söyledi: “Ispanaklarımız elimizde kalmaya başladı. 1,5 liraya mal ediyoruz, 1 liraya satıyoruz. Şuan 3 liraya satıyoruz o da en güzelini satıyoruz. Bir ilaç tutturdular. Alan artık karamsar kalıyor.  Geçen hafta alan gene alıyor. Ama almayan kusura bakmayın ne olur ne olmaz diyor. Ispanakla ilgili oyunlar oynandı. Biz kendimizde yiyoruz. Satışlarımız yüzde 50 değil, yüzde 60 düştü. 30 kasa ıspanak satıyorum, 20 kasasını geri götürüyorum. Satışlarımız düştüğü için tekrar satışları artırmak için süslemelere yapmaya başladık. Ispanaklarımızı şişlere süslüyoruz malı satmak için” dedi.

Bazı vatandaşlar gönül rahatlığıyla ıspanak alırken, bazıları ise ‘zehirli mi’ şüphesiyle yaklaştı. Vatandaşlar, “Ispanak sağlık açısından faydalı bir sebze. Bazı dedikodular var ama bugüne kadar ıspanak yiyip de zehirleneni hiç görmedik. Birileri ıspanak üzerinde oyunlar oynayarak ortaya iddialar atıyor. Bugün ıspanakla yaptıklarını yarın diğer ürünler üzerinden de yapabilirler”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖZEL ÇOCUKLARA BASKETBOL EĞİTİMİÖnceki Haber

ÖZEL ÇOCUKLARA BASKETBOL EĞİTİMİ

BAŞKAN ÇERÇİ TOKİ İÇİN ANKARA'DASonraki Haber

BAŞKAN ÇERÇİ TOKİ İÇİN ANKARA'DA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!