FABER KORONA’YA İNAT İŞÇİ ALIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FABER KORONA’YA İNAT İŞÇİ ALIYOR
Korona virüsü nedeniyle azalan üretimin işçi kıyımlarına neden olabileceği öngörüsüne inat Manisa Faber Fabrikası işçi almak için başvuru topladı.

Haber: Nezih VAROL

Dünyanın önde gelen davlumbaz üreticilerinden biri olan ve 3 kıtada 8 ülkede bulunan Faber, kendi sloganıyla geleceği şekillendirirken küresel liderliğine yakışır bir hamleyi de Manisa’da yaptı. Manisa Faber Fabrikası korona virüsü nedeniyle azalan üretimin işçi kıyımına neden olabileceği öngörüsüne inat yeni işçiler almak için harekete geçti. Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşen buluşmada iş taleplerini alan ve işe girmek isteyenlerle mulakat yapan fabrika yetkilileri başvuruları değerlendirdikten sonra geri dönüş yapacaklar. Tüm olumsuz koşullara rağmen işsizler ordusunun umudunu yitirmediği ve İŞKUR’a giderek iş yaşamına atılmak için başvuruda bulundukları gözlendi. İŞKUR İl Müdürü Eşref Aslan şu zor dönemde işçi alımlarının en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için tüm kurallara uygun davranıldığını ifade etti. İşçi adaylarının tek tek mülakata alınarak bireysel görüşme şeklinde başvuruda bulunduklarını belirtti.

FABER MANİSA FABRİKASI

Manisa’nın Muradiye beldesinde davlumbaz ve aspiratör üretmek üzere 2000 yılında faaliyete geçen Faber Franke Türkiye 23 bin metrekarelik alanda üretim yapıyor. 2004 yılında gerçekleştirilen anlaşma ile İtalyan Faber Grubu’nun İsviçre menşeili Franke bünyesine katılması ile uluslararası pazarda potansiyel bir büyüme şansı elde edilmiş, sağlanan bu sinerji her iki grup için de ciddi kazanımlar sağlamıştı. Faber Franke Türkiye sektörün en modern ekipmanları ve teknik altyapısı ile üretim yapıyor. 410 çalışanı ve 3 bini aşan bitmiş ürün kodu ile gerçekleştirdiği yıllık 1 milyon 300 bin adedin üzerinde aspiratör ve davlumbazın üretimi ile grubun en önde gelen üretim tesislerinden biri haline gelmiş durumda. Üretilen ürünler başta Türkiye ve Avrupa olmak üzere Avustralya’dan Kuzey Amerika’ya kadar tüm dünya pazarlarında yer buluyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
JANDARMA VATANDAŞIN YANINDAÖnceki Haber

JANDARMA VATANDAŞIN YANINDA

'UZAKTAN SPOR' MANİSA'DA BAŞLADISonraki Haber

'UZAKTAN SPOR' MANİSA'DA BAŞLADI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!