“CBÜ’NÜN DÜNYADA TANINMASINI İSTİYORUM”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“CBÜ’NÜN DÜNYADA TANINMASINI İSTİYORUM”
Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç beraberinde ekibiyle ağırladığı basın mensuplarına yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlattı.

Haber: Nezih VAROL

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç beraberinde yönetim kadrosuyla göreve geldiğinden bu güne kadar yaptığı çalışmaları anlattı.Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İpek Özunan, Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Bora Canbula, Doç. Dr. Fehmi Bardak, Nihat Akyol ve Seçil Apak katıldı. Ahmet Ataç rektörlük binasında düzenlenen toplantıda üniversitenin hedeflerini ve son günlerde gündem olan coronavirüsle ilgili açıklamalar yaptı. Göreve başladığı günden itibaren durum tespiti yaptığını dile getiren Ataç, üniversite hastanesindeki sorunlara ve akademik kadronun beklentilerine odaklandıklarını söyledi. Üniversite ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında köprü kurmak için de adım attıklarını ifade eden Ataç, iş dünyası ile birlikte ülke ekonomisine katkı sağlamak için fikir alışverişi yaptıklarını ve OSB’den rektör danışmanı atadıklarını açıkladı.

MOSB İLE ENTEGRE GÜÇLENDİ

Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Süreç içinde 40’ın üzerinde hocamız OSB’deki firmalarımıza teknolojik gelişimler noktasında yarar sağlamakta. OSB’nin üniversitenin teknik imkanlarını kullanmasına yönelik protokoller yaptık. Geçen yıl Fen Bilimleri Araştırma Merkezinin 5 ayda ulaştığı çekim sayısına biz şubat ayı itibariyle ulaşmış durumdayız. OSB’nin üniversiteyi tanıma noktasındaki farkındalığı ve üniversitenin gayreti ile bu sonuçlar elde edildi” dedi. Üniversitenin intörn uygulama faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Ahmet Ataç, sanayide işbaşı yapacak öğrencilere tanıtım toplantısı düzenlediklerini anlattı. Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi’nin de öğrencilerin iş dünyasını tanımasında etkili olduğunu dile getiren Rektör Ataç, öğrencilerin akademik yeterliliklerinin yanında teknik kabiliyetlerinin de gelişmesini hedeflediklerini söyledi. Ataç, “Bu sistem sayesinde iş dünyası istihdam etmeyi düşündüğü elemanı tanıyor.Bu sistemin daha verimli olması için çalışmalar devam ediyor” dedi. İş dünyası ile çok güzel ilişkiler kurmaya başladıklarını açıklayan Ataç, ilçedeki OSB’lerle de ortak çalışma yapmayı hedeflediklerini söyledi.

ÇÖLYAK SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRİLDİ

Üniversitede farklılıklar yaratmayı ve öğrencilerin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Çölyak hastası öğrencilerin yemek kaygıları vardı, çantalarında yiyebilecekleri yiyecekleri taşıyorlardı. Velilerin, çocuklarını üniversiteden alıp gitme fikirleri vardı. Biz çölyak hastası öğrenciler için glütensiz mutfak hazırladık. Çölyak hastalarının özel yemekhaneleri var, Türkiye genelinde de bu hastalığı olan, eğitim öğretim dışında kalan öğrenciler için örnek olsun. Çok güzel dönüşler aldık” diye konuştu. Üniversitede öğrencilerin 3,5 lira gibi bir rakama yemek yediklerini dile getiren Rektör Ataç, sabah saatlerinde de öğrencilere çorba ikramı yapıldığını söyledi.

“İSTEDİĞİMİZ SIRALAMADA DEĞİLİZ”

Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversiteyi dünyada ilk bin arasına sokmak istediklerini söyledi. Rektör Ataç, şunları söyledi: “Akademik olarak olmak istediğimiz yerin biraz altındayız. Dünyadaki üniversiteler sıralamasında kategorilerden birinde bin 496, diğerinde ise 3 bin 500’lerde sıralamamız var. Benim hayalim bu üniversite dünyadaki ilk bin üniversite içerisine girmesidir. Her akademisyenimiz akademik yayın noktasında da üniversiteye katkı sağlamalı. Biz gemiyi yola çıkardık, bu gemi dünyadaki ilk bin üniversite limanına ulaşacak. Bu konuda teşviklerimizi de artırıyoruz. Akademi ödülleri diye bir ödül sistemi kuracağız, sağlık, fen bilimleri ve sosyal alanlarda. Bir sinerji oluşturup, aidiyet hissetmelerini sağlayacağız”.

ONKOLOJİ HASTANESİ DE TAMAMLANACAK

Üniversite hastanesinde bir hayırsever tarafından yapılmaya başlanan, ancak hayırseverin projeden çekilmesinin ardından yapımı sekteye uğrayan onkoloji hastanesiyle ilgili konuşan Rektör Ataç, “Bir hayır sahibi tarafından başlayan bir süreç, kaba inşaatın bir kısmı tamamlanmış. Bir hayırseverin sahiplenmesini ümit ediyorum, ama sahiplenmediği zaman da tesisi yarım bırakacak halimiz yok. Bunu tamamlayıp hizmete sunacağız. Ancak 2020 bütçesi planlamasında yok, ama 2021’de olabilir” dedi.

GEÇMİŞLE HESAPLAŞMA OLMAYACAK

Üniversite hastanesinin borçlarıyla ilgili de konuşan Rektör Ataç, geçmişle hesaplaşma içinde olmadığını, enerji kaybından uzak durduklarını söyledi. Rektör Ataç, “Rektörlük görevine başladığımda 170 milyon civarında bir borçla teslim aldık. Yaptığımız iyileştirmeler vardı, çalışanların ve idari personelin döner ücretlerinde azaltmaya gitmedik. İşlem hacmini artırdık. Yapılan tasarruflar oldu, firmalara 9.5 milyon lira borç ödedik. 4.6 milyon liralık bir tasarruf yaptık. Karşılaştığımız sürprizlerde oldu. 2013 dönemine ait 2.6 milyon lira SGK borcu çıktı, onu da ödedik.2016 yılında bir şekilde unutulmuş ödenmemiş doğalgaz ve elektrik faturası denk geldi. Bizim hastane çalışanlarımız gerçekten işlem hacmini artırma, ameliyat sayılarını artırma yönündeki katkıları önemlidir” diye konuştu.

“CORONAVİRÜS YOK”

MCBÜ Rektörü Ahmet Ataç, çok büyük kitlelerin gelebileceği toplantıları ertelediklerini açıkladı. Coronovirüse karşı önlemlerle ilgili açıklamalar da yapan Prof. Dr. Ataç, üniversite hastanesine müracaat etmiş hastalar arasında coronavirüse rastlanan bir hasta olmadığını söyledi. Rektör Ataç, “Coronavirüsle ilgili tüm tedbirleri alıyoruz. Şuan eğitim öğretime devam ediyoruz. Üniversite hastanesinde coronavirüs için ayrılmış çocuk servisinde, enfeksiyonda ve yoğun bakım ünitesinde hazırlanmış yerler var. Tedbir açısından dezenfekten ve hijyene yönelik tedbirleri de aldık” dedi. Yabancı öğrenciler ve öğrenci değişim programlarıyla ilgili bilgi veren Rektör Ataç, “ Öğrenci değişim programlarını coronavirüs gündeme geldiğinden bu yana çıkış yaptırmadık. Dışarıdan geleceklerin de girişini yapmıyoruz. Bu konuda en temel nokta hijyene çok dikkat edeceğiz, bağışıklık sistemimizi güçlendireceğiz. Bununla birlikte sosyal ortamlarda insanlarla temas sağlarken hijyen kurallarına dikkat edeceğiz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FIRSATÇILARI İHBAR EDİNÖnceki Haber

FIRSATÇILARI İHBAR EDİN

KAYIP ŞAHSIN CESEDİNE ULAŞILDISonraki Haber

KAYIP ŞAHSIN CESEDİNE ULAŞILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!